zaklínač pevná vazba - strana 25
Počet nalezených inzerátů ZAKLÍNAČ PEVNÁ VAZBA: 1000 - strana 25
Nabízím knihu PŘED PÁDEM
(perfektní stav).
Přepošlu Zásilkovnou,nebo osobně (jen v Praze).
...s výkřikem se vynoří.Slaná voda ho pálí v očích.Žár mu spaluje plíce..
(Kniha je o havárii letadla,při níž přežile jen malíř a čtyřletý chlapec..)
Thriller od scénáristy SBĚRATELÉ KOSTÍ a tvůrce serialu FARGO.
AUTOR.........Noah Hawley
PŘEKLAD.....Ivan Němeček
STR..............368
VYDÁNO.......2016
EDICE...........světový bestseller
VAZBA....pevná/váz.s obalem
Dobrý stav vzhledem k datu vydání- 1961 , kompletní , pevná vazba - nevpisováno nečmáráno nestříháno .Hrany růžky ošoupané drobet a pár kaňek - viz.foto.
Zásilkovna +89.- posílám po zaplacení na účet, nebo večer předání nejlépe po 19.30 h.
Emanuel Lešehrad
◘ SCHODIŠTĚ PŘELUDŮ
(1947, Tisk Zlín, 240 stran, pevná vazba bez chybějícího přebalu, dobrý zachovalý stav)
- druhé a poslední vydání!
= cena: 490,- Kč
- NEJNIŽŠÍ CENA na netu!
Osobní předání možné: Pardubice
Posílám skrz Českou poštu, Balíkovnu, či Zásilkovnu.
Pro jakékoliv dotazy mne kontaktujte, rád odpovím: richhor@
Kniha je jednou čtená, neponičená, nepopsaná. Pevná vazba.
Cena uvedena bez poštovného, nebo možnost osobního předání v Brně.
autor: Churchill Winston
Kniha popisuje rok 1895, kdy v Indii povstal kmen Čitralů a pobil britskou posádku. Vzrušující zpráva tehdy začínajícího dopisovatele listu Daily Telegraph o boji britské posádky.
Nakladatelství Jota, Brno 1997. Vydání první. Stran 232. Rozměry: 14 x 21 cm. Původní pevná vazba s přebalem.
Stav knihy: Stav pěkný.
Lenin 38 dílů, cena 4900,-kč
Stalin 13 dílů cena 1900,- kč
oboje jsou kompletní série. Prodám pouze jako celek.
Ideálně osobní předání v Brně.
místy drobně porušené vrchní papírové obaly, vazba pevná, zachovalý stav
Rusko Sovětský svaz Komunismus druhá světová válka sběratelství
Kniha Moderní učebnice angličtiny - Sergěj Tryml, Till Gottheinerová.
Nakladatelství SVOBODA.
Vazba pevná bez přebalu, lesklá.
Učebnice má stran.
Kniha je v pěkném stavu.
Slovník obsahuje na 65000 anglických slov a frází s přibližně stejným počtem ekvivalentů, uvádí výslovnost a má v textu černobílé ilustrace.
Počet stran: 1102
Rok vydání: 1996
Nakladatelství Olomouc
Kolektiv autorů
Neoriginální obálka, pevná vazba
Osobni odběr Tišnov a blízké okolí. Poslat lze prostřednictvím Zásilkovny - doručení na výdejní místo: 79 Kč. Platba předem na účet.
Prodám 2. vydání knihy Digital Control of Dynamic Systems, anglicky, pevná vazba. Výborný stav. Zašlu Českou poštou do Balíkovny za 65Kč.
Prodám knihu Značka - od vize k vyšším ziskům , Lesley Chernatony, CPress 2009, pevná vazba, 314 stran. Výborný stav - nová.
Zašlu Českou poštou do Balíkovny za 65Kč.
Nová kniha. Formát A5, 168 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, v roce 2014 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor.
Kniha, poprvé a naposledy vydaná v roce 1890, je nejstarším známým souborem uzenářských receptur, který v Čechách vyšel tiskem. Autor (*17. 12. 1845 – †4. 11. 1911), pocházející z řeznicko-uzenářského rodu z Moravských Budějovic, v díle uvádí více než 150 receptů nejrůznějších a nejoblíbenějších uzenin, knaků, chrupáků, klobás, salámů, pečení, jaterniček, jelit, závinů, šunek, rosolů atd., vyráběných v uzenářských dílnách koncem 19. století nejen v Čechách, ale také v Německu, Rakousku, Francii a Itálii. Neopomíjí ani rady, jak připravit suroviny k výrobě, jakým způsobem zboží tepelně opracovat, jak nejlépe zbudovat udírnu a chladírnu i kterak dbát o zdravotní nezávadnost výrobků.
Soubor 192 receptů masných výrobků poprvé vydaný v roce 1910. Každý návod uvádí přesné dávkování surovin a přísad i podrobný výrobní postup. Formát A5, 128 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, vydalo nakladatelství OSSIS Tábor v roce 2017.
Nová kniha.
Rudolf Řehák ve své knize vybral nejzajímavější druhy z evropského uzenářského sortimentu a nabídl je českým výrobcům. V knize je vše různými druhy párků počínaje, přes měkké salámy, vařené zboží, výrobky z kusových mas až po trvanlivé salámy a fermentovaná masa. Vše od tehdy v Čechách oblíbené lidové střevní uzenky „andulky“ až po medvědí salám.
Josef Kubelka sepsal 106 podrobných receptur uzenářských výrobků vyráběných v naší republice ve 30. letech 20. století. Doplnil je 10 názornými ilustracemi.
Nová kniha.
Formát A5, 104 stran, pevná šitá vazba.
2. vydání, v roce 2020 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor.
Odborná příručka pro uzenáře Josefa Kubelky vyšla poprvé v Praze v roce 1935. Originální práce sepsaná praktikem podrobně popisuje výrobu tehdejšího běžného uzenářského sortimentu v celém rozsahu od vařené výroby přes párky, klobásy, paštiky a speciality až po trvanlivé salámy. Obsáhle se věnuje výrobě mozaikových salámů, které za první republiky bývaly ozdobou výkladních skříní zručných uzenářů, avšak většina autorů odborných uzenářských knih je pro značnou výrobní náročnost opomíjela.
Morphy, J.: Co chutná na zeměkouli - 1500 snadných receptů kuchyně evropské, americké a exotické.
Překlad Anda Lustigová, obálku navrhl Fr. Muzika, úprava Jindřich Štyrský, vydal Sfinx, Bohumil Janda, Praha 1935.
Původní pevná vazba se zlacením, vynikající stav.
Nová kniha. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, v roce 2015 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor.
Obsahuje cca 240 receptů a návodů na párky, klobásy, salámy, šunky, tlačenky, uzená masa a slaniny.
Rozsáhlá 300stránková kniha, poprvé vydaná v roce 1892 v Koberově edici „Kronika práce, osvěty a průmyslu“, je druhou nejstarší českou tištěnou příručkou technologie masa. Ano, celé technologie masa – od druhů, plemen a nákupu jatečných zvířat, přes jejich ustájení před porážkou k jatečnictví a zpracování vedlejších živočišných produktů, bourání masa, k masné výrobě a konzervování masa i masných výrobků. Vše symbolicky zakončeno statí o úpravě krámu a výlohy. Komplexní dílo, včetně pojednání o chemickém složení tkání, anatomii jatečných zvířat a veterinárně-hygienických aspektech zpracování masa.
Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 671 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění.
Formát A5, 752 stran, pevná šitá vazba.
ISBN 978-80-86659-68-8, 2. vydání, 2023.
Vydalo nakladatelství OSSIS v Táboře.
Masné výrobky jsou v knize uspořádány do skupin podle Vyhlášky č. 69/2016 Sb., zachoval jsem ale i rozdělení do podskupin podle zažitých uzenářských zvyklostí, byť je stávající legislativa již nerozlišuje.
V každé receptuře je napsáno dávkování základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a přísad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (metry, kusy, litry) jsou konkrétně označeny. Pokud u základních surovin není předepsán žádný způsob jejich úpravy před mícháním díla, zpracovává se čerstvé vychlazené maso. Ostatní doporučené úpravy surovin – předsolení, spaření, ztužení, vaření, nasolení, zmrazení a pod. – jsou zmíněny v receptuře. Koření se do díla přidává obvykle mleté. Použití celého či drceného koření je v recepturách zdůrazněno. Technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků, jejich formulace předpokládají alespoň základní znalosti uzenářské terminologie, předúpravy surovin, míchání díla, jeho plnění do obalů a tepelného opracování masných výrobků. Pro amatérské uzenáře a experimentátory jsem doplnil stručný úvod do masné výroby. Pokud si nevíte rady s výpočty navážek pro zamýšlené množství výrobků, nalistujte kapitolu „Přepočty receptur“. Vyhledávání výrobků v knize Vám kromě obsahu usnadní i rejstříky.
Soubor dvou knih Josefa Tašla (1897–1967), řezníka a uzenáře z Veselí nad Moravou a odborného učitele živnostenských škol pokračovacích ve Zlíně a v Uherském Hradišti.
Nová kniha. Formát A5, 180 stran, pevná šitá vazba.
3. vydání obou knih, v roce 2019 vyšlo v nakladatelství OSSIS Tábor.
Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu přes porážení a bourání až k masné výrobě. Nauka vyšla poprvé zřejmě v roce 1936, podruhé v roce 1937 či 1938.
Nejen učňům a tovaryšům, ale i mistrům uzenářům byl určen Tašlův Receptář. Autor v něm uvedl 50 receptur charakteristických dobových masných výrobků, přičemž použil zcela unikátní grafické zpracování receptů. První vydání vyšlo v roce 1935 či 1936, druhé v roce 1939.
Nová kniha. Formát A5, 160 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, vydalo nakladatelství OSSIS Tábor v roce 2015.
Kniha, poprvé vydaná v roce 1931, obsahuje především množství originálních návodů na výrobu uzenářského zboží, vyráběného ve 20. letech 20. století v Praze i jinde po Čechách a Moravě. Z drobného zboží se autor kromě párků, poláků, klobás a opékáčků důkladně věnuje i taliánům. Seznámí vás s výrobou měkkých salámů, salámů játrových, vařeného zboží i čajovek a drážďanek. Neopomine salámy trvanlivé a jejich imitace, aspiky, saláty ani konzervy a paštiky. Představí vám pražskou šunku tak, jak ji vyráběli přední uzenářští mistři. Kromě receptur předkládá František Danielka taktéž rady pro nákup jatečných zvířat, zjišťování jejich zdravotního stavu, poučení o kalkulaci a dani z masa.
Formát A5, 176 stran, pevná šitá vazba, 3. vydání. V roce 2016 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor. Nová kniha. Publikace obsahuje 115 receptur a důkladných podrobných návodů na výrobu uzenářských výrobků. Jsou v ní recepty na párky, vuřty, klobásy, cerveláty, taliány, měkké i trvanlivé salámy, šunky, játrové a mozaikové výrobky, tlačenky, slaniny a saláty. První vydání vyšlo v roce 1910, druhé 1928.