Život zvířat Díl 1. - Savci
Kategorie:
Hobby, odborné knihy
Život zvířat Díl 1. - Savci
Alfred Brehm
Alfred Brehm
Podobné inzeráty
Prodám ucelenou řadu knih o životě zvířat, vydání Praha 1990, nepoužité. Chybí pouze díl Savci, místo něj Savci z edice Planeta Země. Celkem 280 Kč.
Dále prodám knihu Afrika-ráj a peklo zvířat, J. Vágner, Polygrafia Praha 1978.157 fotografií J. Vágnera,25 barevných tabulí Z. Buriana, 136 kreseb E. Haškové. Doplněno dobovými ilustracemi a mapami. 200 stran, velký formát. 80 Kč.
3. Houby, Artia 1988, 300 str., 120 Kč
4. Malá tajemství přírody, 1989, pro mládež, 70 Kč
* Život zvířat
* Dr. A. E. Brehm
* Nakladatelství J. Otto v Praze
* 9 Dílů
~ 3x savci
~ 2x ptáci
~ 1x hmyz
~ 2x plazi ,obojživelníci a ryby
~ 1x korýši, červi, měkkýši, ostnokožci, láčkovci, prvoci
* Na mém profilu nabízím více knih
** Pište email nebo sms
Nabízím krásnou poučnou knihu Brehmův život zvířat od světoznámého autora Alfreda Brehm, díl III. Ptáci z roku 1927, se 17 barevnými přílohami, 140 vyobrazeními v textu.
Detaily o obsahu a stavu knihy v příloze.
Dnes již nedostupná „bible“ řeznicko-uzenářského řemesla, zpracovaná kolektivem 22 autorů pod vedením Doc. MVDr. Ladislava Steinhausera, CSc.
Formát A5, pevná šitá vazba, 664 stran, množství obrázků a tabulek.
1. vydání, LAST Brno 1995, ISBN 80-900260-4-4.
Nová nečtená kniha.
Kniha je rozdělena do 3 částí:
A) OBECNÁ HYGIENA MASA
- složení a vlastnosti masa;
- zdravotní aspekty konzumace masa;
- veterinární a hygienický dozor;
- hygienické požadavky na potravinářské závody;
- mikrobiologie masa;
- hygiena a sanitace provozů.
B) HYGIENA A TECHNOLOGIE MASA
- produkce jatečných zvířat;
- nákup jatečných zvířat;
- předporážkové ošetření zvířat;
- jatečné opracování prasat, skotu, ovcí, telat a koní;
- prohlídka jatečných zvířat a masa;
- vedlejší jatečné produkty;
- bourání masa;
- zrací procesy v mase;
- skladování a konzervace syrového masa;
- balení a expedice masa;
- posuzování kvality masa.
C) HYGIENA A TECHNOLOGIE MASNÝCH VÝROBKŮ
- suroviny a materiál pro masnou výrobu;
- přísady;
- obaly;
- solení masa;
- technologie výroby jednotlivých skupin masných výrobků:
-- uzeniny;
-- vařené masné výrobky;
-- pečené masné výrobky;
-- trvanlivé masné výrobky;
-- ostatní masné výrobky;
- výroba konzerv;
- těžení živočišných tuků;
- masné polotovary;
- balené masné výrobky;
- prodej masa a masných výrobků;
- posuzování jakosti masných výrobků.