Zavařování. Podle našich babiček i moderně
Kategorie:
Kuchařky
Zavařování. Podle našich babiček i moderně
: Růžena Přibylová
Kniha jako nová
: Růžena Přibylová
Kniha jako nová
Podobné inzeráty
Od studené kuchyně,polévek a omáček,
přes maso,ryby a zeleninu až po moučníky,nápoje a zavařování.To vše naleznete na více než 500 bohatě ilustrovaných stranách. Kuchařka přináší přes 2000 receptů na každodenní i sváteční vaření a navíc 40 stran školy vaření,kde jsou vysvětleny základní postupy vaření a pečení. Kniha je úplně nová,nezničená,má pevnou vazbu a 530 stran. Původní cena 390 Kč,nyní 200 Kč. Tel., Teplice
Dvě knihy v perfektním stavu, ideální na tyto letní měsíce. Poutavé čtení a recepty od známé autorky románů Jarmily Loukotkové a Velká publikace pro domácí zavařování.... Kus po 80 korunách. Předání Praha 1.
4 x knihy Reader's digest výběr
Knihy:
- Tajemství dědečkovy zahrady - prodané
- Tajemství babiččiny kuchyně, ""Osvědčené a oblíbené recepty ze starých dobrých časů. V této kuchařce se setkáte převážně s recepty z minulého i předminulého století. Vychutnejte si kouzlo babiččiných nedělních obědů, vánočních, velikonočních či jiných hodl a dalších slavnostních příležitostí. Nejde pouze o kuchařské předpisy našich prababiček, ale protože nemalá část českých rodin měla své předky i jinde, pochází mnoho těchto jídel z různých koutů Evropy - kdo by neznal vídeňský řízek, bavorské vdolečky, frankfurtskou pečeni či španělské ptáčky. A právě značná část receptů v této kuchařce navazuje na rodinné tradice a připomíná se ve svěží podobě na krásných barevných fotografiích."", 352 stran. - 80 Kč.
- Tři stačí, 200 jednoduchých receptů, 256 stran - 120 Kč.
- Aby záda nebolela - Reader's Digest VýběrPrevence, rozpoznávání a léčba bolestí zad - starosti, které se týkají asi dvou třetin všech dospělých i rostoucího počtu dětí. A právě pro ně je tu revoluční program protahování a posilování Jima a Phila Whartonových. Autoři, otec a syn, uznávaní fyzioterapeuti, věří, že většině problémů se zády lze v plné míře předcházet. A pokud se léčí včas, dají se snadno překonat. Svůj program přivedli v průběhu let k dokonalosti na základě zkušeností se stovkami pacientů, sportovců i nesportovců. Vymezili nepostradatelný režim pro každého, kdo někdy trpěl bolestmi zad či kdo chce předejít zranění. Pochopíte, co se děje - a jak i problémy postihující jiné části těla často ovlivňují oblast zad Osvojíte si přístup podle Whartonových: aktivní izolované protahování a posilování Díky cvičebnímu programu zapadajícímu do vašeho životního stylu si vybudujete a uchováte si zádové svalstvo Naučíte se postupovat podle krátkodobého programu úlevy od bolestí a obnovení pružnosti v případě specifických zranění Získáte přehled o možnostech léčby Ujasníte si všechny životní souvislosti ovlivňující stav vašich zad - od tělesné hmotnosti a každodenního stresu až po práci, jakou děláte, a vaše zvyklosti týkající se spánku. 288 stran. Kniha je nová - 180 Kč.
Knihy jsou jako nové, pouze babiččina kuchařka má trochu vybledlý bok. Při odběru všech je cena 360 Kč.
Poštovné dle tarifu - zásilkovna, pošta.
Koukněte na mé další inzeráty. Nabízím krásné oblečení, boty, hračky a spoustu dalších věcí pro děti.
Nabízím brožovanou knížečku, podle které se v minulosti opravdu vařilo, což se místy odráží na jejím stavu. Na přídeští vepsáno věnování.
Možnost osobního předání na Kladně či v Praze, příp. zaslání prostřednictvím Zásilkovny.
Napsala a koláže vytvořila Klára Trnková
40 stran, 11,5 x 15 cm, brožovaná
Recepty jsou zaměřeny na slavnostní chvíle v rodině, kdy je potřeba servírovat neobvyklé pokrmy, které budou chutnat všem, i když paní domu nechce strávit celou oslavu v kuchyni. Na závěr pak najdete ukázky ze slavnostního menu našich prababiček. Knížku doplňují krásné koláže, ze starých obrázků.
Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 671 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění.
Formát A5, 752 stran, pevná šitá vazba.
ISBN 978-80-86659-68-8, 2. vydání, 2023.
Vydalo nakladatelství OSSIS v Táboře.
Masné výrobky jsou v knize uspořádány do skupin podle Vyhlášky č. 69/2016 Sb., zachoval jsem ale i rozdělení do podskupin podle zažitých uzenářských zvyklostí, byť je stávající legislativa již nerozlišuje.
V každé receptuře je napsáno dávkování základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a přísad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (metry, kusy, litry) jsou konkrétně označeny. Pokud u základních surovin není předepsán žádný způsob jejich úpravy před mícháním díla, zpracovává se čerstvé vychlazené maso. Ostatní doporučené úpravy surovin – předsolení, spaření, ztužení, vaření, nasolení, zmrazení a pod. – jsou zmíněny v receptuře. Koření se do díla přidává obvykle mleté. Použití celého či drceného koření je v recepturách zdůrazněno. Technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků, jejich formulace předpokládají alespoň základní znalosti uzenářské terminologie, předúpravy surovin, míchání díla, jeho plnění do obalů a tepelného opracování masných výrobků. Pro amatérské uzenáře a experimentátory jsem doplnil stručný úvod do masné výroby. Pokud si nevíte rady s výpočty navážek pro zamýšlené množství výrobků, nalistujte kapitolu „Přepočty receptur“. Vyhledávání výrobků v knize Vám kromě obsahu usnadní i rejstříky.