inzerce, prodej, prodám, bazar

Společník, rekreační kůň

Kategorie: Koně

Dobrý den, hledám nový milující domov pro dvanácti letou kobylu křížence plemene appaloosa. Kobyla je vhodná na rekreační ježdění nebo jako společník.

Kobylka je klidná, nemá problém s žádnou manipulací. Ježděná jak na udidle tak i bezudidlově. Dobrý parťák do lesa na vyjížďky, ale také na práci ze země.

Bohužel trpí svalovým onemocněním PSSM typu 1. Proto je potřeba aspoň na noc box a v zimě dekovat. ( více vysvětlím po telefonu)

Je kovaná na přední nohy. Ve stádě nekonfliktní. Nevhodná však pro začínajícího jezdce nebo do jezdecké školy.
Více informací a videa poskytnu do soukromých zpráv
Společník, rekreační kůň
Podobné inzeráty
Připouštění třemi hřebci Pura Raza Espaňola Perlino
Nabízím připouštění třemi hřebci PRE 1)Jaro Olivares Je překrásný, 165 cm vysoký barokní hřebec barvy Perlino (CrCr) se zelenýma očima. Potomkům vždy předá perlový gen. Genetika srsti: ggEEAACrCrNN Oliver je velice jemný dámský koník s ohnivým charakterem. Když na něm sedíte, máte pocit, že sedíte na kuličce dynamitu. Je strašně snaživý, horlivý kůň, který by se rozdal. Chce být lepší a lepší. Pro svého jezdce doslova rozdal. Začátečník se z něj posere strachy, protože je strašně citlivý, ale zkušený jezdec ocení jeho delikátnost. Je to přesně ten kůň u kterého stačí milimetrové tahy a vynese Vás do oblak. Vysoká akce nohou a naprosto famózní piaffa je pro něj samozřejmostí. Olíček je na ošetřování obrovský mazel, opravdu kůň, který Vám charakterem přiroste k srdci. Miláček, který zbožňuje Vaše doteky a užívá si každou vteřinu Vaší přítomnosti. Dá Vám přednost dokonce i před krmením. Je příkladem toho, kde se snoubila dokonalá morfologie společně se zlatým srdcem. 2)Albahaca Vinyet Je překrásný, 178 cm vysoký!!! čtyřletý hřebec barvy Perlino (CrCr). S modrýma očima. Potomkům předá vždy perlový gen. Genetika srsti:ggAaEeCrCrNN Albahaca je lehce jezditelný, strašně hodný a dobrosrdečný kůň. Má prostorné chody a velmi dobrý charakter. Vzhledem ke své velikosti by byl i pro těžšího jezdce. Je to kůň, který si nestěžuje. Je tak lehko jezditelný, až mě to zaráží. Albíček je strašně vnímavý a chytrý kůň. Doposud jsem nevěřila, že je možné toto vyšlechtit, ale ano. On je opravdu produktem prvotřídního výběru, tak aby bylo potěšeno nejen oko, ale i vaše prdel v sedle. Je to kůň, který začíná ukazovat velké kvality a já se opravdu těším, na to, co z něho bude za rok. 3)Despadas Embrujo Je pětiletý hřebec Perlino se vzácným perlovým genem CrPrl - zlatá barva srsti. Potomkům vždy předá perlový - zlatá barva srsti nebo krémový gen- perlová barva srsti. Expresivní hřebec 168 cm vysoký s ohnivým charakterem. V nabídce od června 2023. Všichni hřebci připouští pouze přirozeně, možno připustit klisny všech plemen. Lokalita Tábor. Klisny potřebují mít tato vyšetření: EVA ( Equinní virová arteritida) CEM IAE Cena připouštění klisen: 20.000,-Kč Více info telefonicky.
Učitel pro začátečníka do sportu
Z důvodu mateřské a jiných priorit, prodám valacha narozeného 02/2009. Matka 73/185 Aquilla, otec matky 2550 Long Meadows (USA) a otec 2947 Campbel. KHV cca 165 cm, výkonnost L*/115. Zdravý, lehce krmitelný. Valach je velmi hodný, společenský, spolehlivý na veškerou manipulaci. Zvyklý být 24/7 i 12/12 po případě v režimu pouze box a občasné vypouštění. Není problém jej vytáhnout po delší době, je hodný, nevyhazuje, nestaví se na zadní. Účastník soustředění i hubertových jízd. V terénu naprosto spolehlivý. Na skoky nekouká, jde do všeho. Lehce jezditelný. Spíše tlačivější. Nevyhazuje, nestaví se. Mé ošetřovatelky se na něm učili jezdit a skákat. Následně si na něm bez problému složili licenci. Kůň je vhodný jako učitel pro úplného začátečníka nebo například pro dítě na přechod z pony na velkého koně. Jako luxusní parťák, po případě kůň do sportu. Momentálně nekutý, v sezoně jsem jej nakutého měla. Pravidelně očkován, odčervován, zuby, fyzio. Kůň měl vždy co potřebuje. Je zdravý a pošetřený. Závodit začal v 9 letech. RTG mám k dispozici. Momentálně v zimní přípravě. Vhodný do drezur, parkuru, všestranosti, společník, rekreační a hobby parťák. Licence na sezónu zaplaceny. Připraven vyjet na závody momentálně Z/ZL (100/110). Nevolat špekulanti, splátky, pronájem. cena vyšší a odpovídá kvalitě koně!
Wpbr na prodej
Po dlouhém zvažování a s těžkým srdcem jsem se rozhodla nabídnout k prodeji našeho wpbr. Jmenuje se Jake a je mu 22 let. Je to koník, který energií a elánem převyšuje naše mnohem mladší koně ???? Má 137khv. Byl kupován pro mou dceru, ale je to kůň, který potřebuje zkušenější dítě nebo lehčí ženu. Nejspíš fungoval celý život jako jízdárenský kůň, kde ho to nebavilo, a nemůže se terénu nabažit ???? Hodně rád se proběhne. Má raději kobyly, ale i s valachy v pohodě, je spíše submisivní. Bohužel na něho nemám tolik času, kolik bych potřebovala. Potřebuje tu svou energii opravdu vybít, takže ideálně každodenní práce. Je krásně přiježděný, naohýbaný, nemá problém s cizími koňmi, ani s cizím terénem. Je to opravdu velký pohodář a mazel. Přes zimu je krásně nasrstěný, momentálně v režimu 24/7. Je zcela zdráv. S veterinářem i kovářem úplně v pohodě. Bude to skvělý kůň pro zkušené dítě, které se chce koni věnovat naplno nebo pro člověka, který bude mít na něj dostatek času, aby zkrotil jeho energii. Ke koni pak dodám jeho kožené anglické sedlo, posedlí 15", anglickou uzdečku, podsedlovku, cca 3 deky, čištění, ohlávku... Kůň je v současné době u mě v Třinci.
Lusitano připouštění, přirozený skok od ledna 2023
Nabízím připouštěníív ČR prověřeným plemenným hřebcem Lusitano 2911 Garibaldi, narozeným v Portugalsku a zakoupen do chovu v ČR. Jedná se o hřebce v moderním žádaném typu se silnou kostrou a dobrým rámcem i holení,kvh 165cm, velkou ochotou, pracovitostí, vysokou inteligencí a snadnou jezditelností i pohodlnými chody a hlavně výbornou vyrovnanou povahou orientovanou na lidi, kterou předává potomkům.Hřebec je ošetřován dětmi bez problémů a ježdění ženou i ven do přírody v doprovodu dalších koni i kobyl!!! Extrémně klidný a vyrovnaný charakter. Jedná se o hřebce z drezurního chovu Duarte Rico, perfektní kombinace linií Pinhais ( Brazílie) x Hostil!! Hřebec byl připravován až do úrovně GP drezury, z důvodu úrazu však předčasně ukončil sportovní kariéru. Je nepříbuzný na klisny v českém chovu! V ČR MŮŽE PŘIPOUŠTĚT KLISNY VŠECH PLEMEN!! Připouštěcí lístek bude vystaven všem. Majitelům Lusitanskych klisen bude vystaven zahraniční průkaz s plným původem obou rodičů. Narozené hříbě jiných plemen bude mít v modrém průkazu z ČR uveden kompletní původ hřebce a pokud má i matka původ tak i původ matky. Připouštím těchto plemen vzniknou hříbata která budou mít zapsaná otce i matku a lze je registrovat pod dané plemenné knihy a asociace: 1)Lusitano 2)QH = Azteca 3)Fríský kůň = Warlander 4)Arabský kůň=Cruzada 5)P.R.E =lze vystavit pas CDE ( cruze desporte espagnhol když má potomek 50% PRE krve Cena: Připouštěcí poplatek je 20.000kč pro klisny Lusitano. Pro klisny těchto plemen poplatek 14.000: QH, Fríský kůň,Arabský kůň. Ostatní klisny různých plemen a teplokrevný typ 12.000Kč. V případě zájmu o připuštění více klisen jednoho majitele, sleva! Poplatek se hradí celý před prvním skokem. V ceně jsou 2-3skoky dle domluvy. Při zmetání opětovné připuštění v daném roce 2023 za manipulační poplatek 1tis Kč. U klisen požadujeme: Vyšetření EVA ( Equinní virová arteritida),CEM ( infekční metritida klisen) - netýká se klisen, které mají pod sebou letošní hříbě,IAE (infekční anémie klisen) a vakcinaci proti chřipce. Možné u nás kobylku v rámci připouštění ustájit v boxe cena za den s krmením a místováním 300Kč za den. Nabízím i možnost dopravit Vaší kobylku naším vozíkem k nám na připouštění, cena za 1km je 18Kč. Připouštíme od ledna 2023, vše je na domluvě. Poslední 3fotografie dcera a syn Lusitano po Garibaldim.
Prodám šestiletého valacha A1/1
Prodám šestiletého valacha A1/1, valach je po úraze šlachy, zaléčeno - sono hotové, vše naprosto v pořádku. Kůň je bez zdravotních problémů, hodný na veškeré ošetřování a manipulaci, zvyklý chodit sám i s koňmi. Kůň byl ježděn dívkami, momentálně neježděný, pro zkušenějšího jezdce - umí zatáhnout. Vhodný i pro muže, je mohutnější. Vhodný do sportu, ale i jako top rekreační kůň. Ustájený u Ústí nad Labem. Děti a překupníci nevolat!
Spolujízda na úžasné klisně ČT/kůň Kinský
Bella je 13letá klisna ČT/kůň Kinský, milionová povaha, doslova zlaté zvíře. Je to rodinný miláček, mám ji od jejích 11 měsíců. Ujezdí ji malé dítě, je jemná, poslechne téměř na myšlenku. Pokud na ní sedí člověk, který ví, co a jak, udělá pro něj cokoliv a půjde do všeho. Klisna je ježděna anglicky, na plastovém udidle a pracujeme (hlavně ze země) i podle metod horsemanshipu. K dispozici drezurní sedlo a skokový univerzál. Bella má diagnostikovaný KSS, takže cíleně neskáčeme, různé terénní skoky během vyjížďky ničemu nevadí. Je to kůň pro rekreační účely, ne na závody. Ustájena je na Farmě Klídek v Doubravčicích nedaleko Říčan u Prahy, dobře dostupné i z Úval nebo Českého Brodu. Do obce jezdí autobus. K dispozici je velká krytá hala, písková jízdárna, krytá kruhovka a nekonečné lesy plné kopců a úžasných cestiček. Do stáje je vstup 24/7, takže zajezdit si můžete v pět ráno nebo o půlnoci, je to fuk. Po dohodě možnost trenéra. Několikrát do roka seminář s V. Bořánkem. Tak a teď ta odrazující část inzerátu ????, tedy koho hledáme: - Plnoletou osobu, která nepovažuje pojmy jako zodpovědnost, samostatnost, spolehlivost, pečlivost za prázdná slova - Myslí jí to a má představu o tom, co obnáší péče o koně, jak finančně, tak časově, a bude Bellu brát tak trochu „za svou“ stejně jako moje dosavadní spolujezdkyně - Umí jezdit tak, aby koni neubližovala (jemná ruka, klidný sed), dokáže se na něj naladit a pozná, když něco není v pořádku - Je klidná a v pohodě, tj. nebude si u koní řešit „něco svého“. Bella je hodně citlivá a člověka, který je duchem mimo, si nezaslouží - Chápe, že nejde jen o ježdění, a je přístupná i tomu, že občas se jde „jen“ na procházku na ruce nebo vylonžovat Nabízím docházku dvakrát týdně, nárazově (dovolené, nemoc, vytížení mě nebo další spolujezdkyně) i častěji, za finanční příspěvek ve výši třetiny měsíčních nákladů – 3500 Kč. Za to je vám Bella k dispozici podle vašich preferencí pro drezurní práci nebo pro časově neomezené projížďky v lesích, kdy zapomenete na všechno okolo ????