Speciality z masa a ryb, Ryby a mořské plody v kuchyni
Kategorie:
Hobby, odborné knihy
Mořská kuchařka. 50 kč/ks. /// Předání Kolín Zálabí/ Kolín Futurum (čtvrtek, pátek) a Praha Depo Hostivař (úterý, čtvrtek). Odpovídám večer. Zásilkovna do 2 kg za 70 Kč. Výměna (SWAP) za trvanlivé potraviny.///
Podobné inzeráty
Dnes již nedostupná „bible“ řeznicko-uzenářského řemesla, zpracovaná kolektivem 22 autorů pod vedením Doc. MVDr. Ladislava Steinhausera, CSc.
Formát A5, pevná šitá vazba, 664 stran, množství obrázků a tabulek.
1. vydání, LAST Brno 1995, ISBN 80-900260-4-4.
Nová nečtená kniha.
Kniha je rozdělena do 3 částí:
A) OBECNÁ HYGIENA MASA
- složení a vlastnosti masa;
- zdravotní aspekty konzumace masa;
- veterinární a hygienický dozor;
- hygienické požadavky na potravinářské závody;
- mikrobiologie masa;
- hygiena a sanitace provozů.
B) HYGIENA A TECHNOLOGIE MASA
- produkce jatečných zvířat;
- nákup jatečných zvířat;
- předporážkové ošetření zvířat;
- jatečné opracování prasat, skotu, ovcí, telat a koní;
- prohlídka jatečných zvířat a masa;
- vedlejší jatečné produkty;
- bourání masa;
- zrací procesy v mase;
- skladování a konzervace syrového masa;
- balení a expedice masa;
- posuzování kvality masa.
C) HYGIENA A TECHNOLOGIE MASNÝCH VÝROBKŮ
- suroviny a materiál pro masnou výrobu;
- přísady;
- obaly;
- solení masa;
- technologie výroby jednotlivých skupin masných výrobků:
-- uzeniny;
-- vařené masné výrobky;
-- pečené masné výrobky;
-- trvanlivé masné výrobky;
-- ostatní masné výrobky;
- výroba konzerv;
- těžení živočišných tuků;
- masné polotovary;
- balené masné výrobky;
- prodej masa a masných výrobků;
- posuzování jakosti masných výrobků.
Prodám následující seznam knih jako celek za 1990 Kč:
Jak na ryby (technika rybolovu a jiné praktické návody) - Antonín Kotyšan
Sedí rybář u vody - Vilém Werner
Základy našeho rybářství - Václav Dyk
Sladkovodní rybářství - John Bailey
Jak se loví bílá ryba - Kai Chaluppa
Ryby zblízka - Zdeněk Šimek
Chytání pstruhů v Americe-Richard Brautigan
Chodíme na ryby - Stanislav Vodinský
Žertujeme kolem vody humorný rybářský slovník - Milan Pohunek
Minimum pro rybáře - Petr Skalka
Sumec - Jozef Mihálik
Sladkovodní ryby - Jiří Čihař
1000 + 1 rada pro rybáře - Jaromír Říha
Milión nadějí pro rybáře - Stanislav Vodinský
Zápisník šíleného rybáře - Václav Fikar
Ryby v našich vodách - Stanislav Lusk
Umělé nástrahy kromě umělých mušek - Otto Pospíšil
Pstruholov v Amerike - Brautigan, Richard
Příručka rybáře - Pascal Durantel
Sportovní rybářství - Zdeněk Šimek
Rybárstvo muškárenie - Adam Sikora
Stříbrný lipan - Jaromír Tomeček
Ideálně osobní předání v Ivančicích (popř. po domluvě v Brně) nebo mohu zaslat i poštou. Mob.: +420
Inzerát platný do smazání.
Podívejte se i na mé další inzeráty.
Krásně napsaná odborná kniha vydaná již v roce 1909 prof. Antonínem Noskem. Pevná vazba a originálních 364 stran v TOP stavu. Obsahuje 26 celostránkových barevných tabulí, které zobrazují nejméně 195 různých ryb a navíc kniha má i 175 obrazů v textu. Pevná cena 2400,-Kč.
V.Dackevič - Barevné ploutvičky, rok vydání 1975,,
Fotografická kniha s nejzákladnějšími informacemi o akvarijních rybičkách pro nejmenší..
Příroda do kapsy - akvarijní rybičky, rok vydání 2004
Praktická knížka do kapsy. Seznámí dětské začátečníky v oblasti akvaristiky s nejběžnějšími druhy sladkovodních akvarijních ryb. Děti se naučí rozeznávat jednotlivé druhy ryb, dozví se základní informace o jejich původu, způsobu života i jak je chovat. Kniha je bohatě ilustrovaná,..
cena za obě
Úplný průvodce pěstováním, sklízením a uchováváním chilli papriček Tato kniha je praktickou příručkou pro všechny milovníky pálivých pochoutek. Prozradí zájemcům vše, co potřebují vědět, chtějí-li si vypěstovat vlastní chilli papričky. Začíná od úplných začátků a postupuje dál krok za krokem. Poradí, jak vysévat semena, jak pečovat o rostliny, jak sklízet plody a jak si poradit s běžnými problémy. Začátečníkům pomohou v orientaci i přehledné návody, kontrolní seznamy, fotografie a ilustrace. Milovníci chilli zde najdou i řadu dalších informací, například krátké dějiny chilli a vysvětlení Scovilleových jednotek pálivosti (oficiální stupnice pro měření pálivosti papriček). Samozřejmě nemohou chybět ani rady, jak plody své práce chutně upravit.