Sójové maso
Kategorie:
Kuchařky
Sójové maso, Věra Martinková (naklad. Pavla Momčilová)
Podobné inzeráty
Ráda pošlu dál kuchařky v pěkném stavu.
Kuchařka naší vesnice
Vejce
Moučníky
Vůně domova vaření
Rychle a snadno
Sójové menu
Předání Pardubice Dukla.
Diabetická kuchařka
autor Miroslav Kotrba
stran 133
vydáno v roce 1998
Kuchařka sójové dobroty
autorka Milada Zemánková
stran 109
vydáno v roce 2000
Krůta na 150 způsobů
kolektiv autorů
stran 85
vydáno v roce 2001
Vaříme v pánvi WOK
autorka Karina Havlú
stran 122
vydáno v roce 1995
Těstovinová kuchařka
autorka Alena Doležalová
stran 101
vydáno v roce 1999
Grilujeme nejen v přírodě
autor Stanislav Moravec
stran 113
vydáno v roce 1998
vazba měkká
Pečeme a připravujeme moučníky
kolektiv autorů
stran 348
vydáno v roce 2004
vazba tvrdá
vaříme podle Amerických receptů
autorka Marie Piplová
stran 147
vydáno v roce 1995
vazba tvrdá
Vaříme podle vyzkoušených receptů
autoři Jarmila Mandžuková a Vladimír Doležal
stran 141
vydáno v roce 1992
vazba tvrdá
nakladatelství DONA
35 Kč kus nebo vše za 200 Kč +poštovné
Prodávám knihu MASO - edice Apetit. Jako nová. Původní cena 310,-Kč. Důvod prodeje - stěhování. Osobní odběr v Praze
Od studené kuchyně,polévek a omáček,
přes maso,ryby a zeleninu až po moučníky,nápoje a zavařování.To vše naleznete na více než 500 bohatě ilustrovaných stranách. Kuchařka přináší přes 2000 receptů na každodenní i sváteční vaření a navíc 40 stran školy vaření,kde jsou vysvětleny základní postupy vaření a pečení. Kniha je úplně nová,nezničená,má pevnou vazbu a 530 stran. Původní cena 390 Kč,nyní 200 Kč. Tel., Teplice
Prodám tyto kuchařky, všechny jsou jako NOVÉ, nepoužívané:
1. Mleté maso - cena 80 Kč,
2. Vaříme v mikrovlnné troubě - cena 80 Kč,
3. Vaříme s nádobím SCANPAN - cena 100 Kč,
4. Vaříme na víkendu - cena 80 Kč.
Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 671 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění.
Formát A5, 752 stran, pevná šitá vazba.
ISBN 978-80-86659-68-8, 2. vydání, 2023.
Vydalo nakladatelství OSSIS v Táboře.
Masné výrobky jsou v knize uspořádány do skupin podle Vyhlášky č. 69/2016 Sb., zachoval jsem ale i rozdělení do podskupin podle zažitých uzenářských zvyklostí, byť je stávající legislativa již nerozlišuje.
V každé receptuře je napsáno dávkování základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a přísad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (metry, kusy, litry) jsou konkrétně označeny. Pokud u základních surovin není předepsán žádný způsob jejich úpravy před mícháním díla, zpracovává se čerstvé vychlazené maso. Ostatní doporučené úpravy surovin – předsolení, spaření, ztužení, vaření, nasolení, zmrazení a pod. – jsou zmíněny v receptuře. Koření se do díla přidává obvykle mleté. Použití celého či drceného koření je v recepturách zdůrazněno. Technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků, jejich formulace předpokládají alespoň základní znalosti uzenářské terminologie, předúpravy surovin, míchání díla, jeho plnění do obalů a tepelného opracování masných výrobků. Pro amatérské uzenáře a experimentátory jsem doplnil stručný úvod do masné výroby. Pokud si nevíte rady s výpočty navážek pro zamýšlené množství výrobků, nalistujte kapitolu „Přepočty receptur“. Vyhledávání výrobků v knize Vám kromě obsahu usnadní i rejstříky.