inzerce, prodej, prodám, bazar

Šílenství v zrcadle dějin- Černoušek Michal

Kategorie: Hobby, odborné knihy

Běžné opotřebení. 228 stran. Na dobírku nezasílám.
Šílenství v zrcadle dějin- Černoušek Michal
Podobné inzeráty
O duši, šílenství a genialitě
Prodám knihu Jaroslava Vacka O duši, šílenství a genialitě. Tvůrčí život je vždycky mimo konvence. Génius dělá něco jinak, než to lidstvo od věků dělalo. Není-li to od Boha ani démonů, není šílený? Je nepřizpůsobivý, ohrožuje sociální pohodu, vede podivný život a lidé ho nechápou. Autor, renomovaný český psychiatr, popisuje životy mnoha uznávaných skladatelů, spisovatelů, malířů či vědců a dochází k závěru, že schizofrenie by mohla být jakousi daní za tvořivost a výsledkem částečného zvrácení jinak žádoucí vlohy k tvůrčímu pohledu na svět. Vývoj představ evropské populace o duši, o nemocech duše a o genialitě od biblického starověku po současnost. Tato kniha je kniha o duši, o nemocech duše a o genialitě od biblického starověku až po současnost. Géniové jsou vzácným kořením lidského pokolení. Jejich kreativita překračuje obvyklé hranice. A právě to vyvolává nedůvěru. Jak je možné, že někdo v umění, vědě či technice dospěl až k vrcholům? Kde se v něm vzala jeho mimořádná vynalézavost? Že by zvláštní přízeň bohů? Nejsou v pozadí jeho kreativity nějaké tajuplné vlohy? Může být géniem obyčejný člověk, jehož duševní funkce nevybočují z populační normy?
Cesty za hity, Osudy 40 písní z dějin rocku ..
Cesty za hity, Osudy 40 písní z dějin rocku ... Cena: 100 Kč Cesty za hity, Osudy 40 písní z dějin rocku a populární hudby včetně 5 bonusů z Česka Císař, Jaroslav - 2007 - 304 str. 1. vydání. (J. Henrix, Animals, Frijid Pink, Rolling Stones, John Lennon, Mungo Jerry, Doors, Smokie, Little Eva, Grand Funk, Nazareth, Beatles, Elvis Presley, Bee Gees, P. Hammel a Prúdy, Marta Kubišová, Pink Floyd, G. Harrison, Stem, H. a P. Ulrychovi, R. Orbison, ABBA, S. McKenzie, Deep Purple, Simon & Garfunkel, Rubettes, K. Kahovec a Flamengo, Little Richard, Righteous Brothers, Synkopy 61, Shocking BLue, Bananarama, B. Haley & His Comets, P. Sarstedt, Václav Neckář, P. Seeger, M. Dietrichová, Christie, Tremeloes, Olympic) Stav: výborný, kupující platí knihu, balné a poštovné (100+70)
Záhady českých dějin
od nakladatele Reader’s Digest, počet stran 576. Obsáhlá a výpravná publikace popisuje dramatické kapitoly z českých dějin, desítky mimořádných událostí, devadesát strhujících příběhů v devíti tématických oddílech. Stovky zajímavých fotografií. Od dávných dějin, přes vraždu posledního Přemyslovce, zradu Karla Sabiny, záhadu Číhošťského zázraku, až po 17. listopad 1989.Kniha je zcela nová, v bezvadném stavu. Možno předat v Praze nebo zaslat Českou poštou. Cena 300 Kč.
České dějiny do r.1939
1.Přehled dějin Československa,1/1,do r.1526,váz.s ob.645 stran,2.Přehled dějin Č.1/2,1526-1848,645 stran,obě četné il.a přílohy,vzadu mapy.1982,3.Podiven:Češi v dějinách nové doby,1848-1939,vyd.2003,690 stran,váz.s ob.vše velké formáty
Rozhodující bitvy dějin Tim Newark
Prodám knihu Rozhodující bitvy dějin od Tim Newark. Kniha je ve velmi dobrém stavu. Možnost zaslání poštou nebo osobní převzetí v okolí Nymburka. Cena 60,- + poštovné. Telefon je smyšlený.
Zlatá kniha hokeje Z dějin čs. ledního hokeje
Prodám knihu z roku 1978 Zlatá kniha hokeje Z dějin čs. ledního hokeje. Zlatá kniha hokeje provází čtenáře historií ledního hokeje u nás od roku 1908 až do MS 1977. Autoři nevidí hokej izolovaně jen jako jedno ze sportovních odvětví, ale jako společenský jev souvisící s životem v našich zemích i v ostatním světě. Kniha je v dobrém stavu, přebal opotřebovaný. Pardubice nebo zásilkovnou za 80 Kč, balíkovnou za 65 Kč, poštou dle ceníku. Inzeruji i jinde.