inzerce, prodej, prodám, bazar

Sedm pražských dnů. 21.–27. srpen 1968

Kategorie: Ostatní

Na podzim 1968 vyšla v Československu nákladem 3 000 výtisků pětisetstránková kniha s takřka stovkou ilustrací. Měla prozaický název: "Sedm pražských dnů. 21. - 27. srpen 1968. Dokumentace". Byla označena jako studijní materiál pro vnitřní potřebu a nebyla k dostání v žádném knihkupectví. přesto se zpráva o její existenci záhy rozšířila po celé zemi a do poloviny prosince 1968 prošly informace o vydání "Sedmi pražských dnů" celým světovým tiskem s výjimkou Sovětského svazu a jeho tehdejších satelitů. Osudy této knihy, přetištěné ze strojopisné předlohy bez další vazby rovnou na nekvalitní hrubý papír, byly mimořádné. Je to jediná kniha v novodobých československých dějinách, kvůli níž došlo k diplomatické mezistátní korespondenci. Kvůli ní obešli uniformovaní policisté několik málo měsíců po jejím vydání 800 československých institucí, jimž byla kniha zaslána, převážně archivů a knihoven, s příkazem, aby ji "zatkli" a postarali se o splnění sovětského požadavku, aby byla kniha "stažena z oběhu".


Žánr: Literatura faktu, Historie
Vydáno: 1990, Academia
1. vydání originálu: 1968
Počet stran: 408
Jazyk vydání: český
Vazba knihy: pevná / vázaná
ISBN: 80-200-0237-5
Náklad: 100 000 ks
Použitá, bez vady. Poštovné: ČP platba na účet 70,- Zásilkovna: platba na účet 79,- dobírka na výdejnu 102,- Balíkovna 65,- Osobní odběr na Praze 15.
Sedm pražských dnů. 21.–27. srpen 1968
Podobné inzeráty
Tajemství pražských klášterů, Josef Pepson Snětivý
Prodám novou (nečtenou) knihu. Anotace: "Přijměte pozvání do čtveřice pražských klášterů na Hradě a Hradčanech. Každý z nich nabízí úchvatné příběhy, okamžiky triumfů i ponížení, tajemná a neprobádaná zákoutí Stejně jako celou paletu půvabů, za něž vděčíme architektům a stavitelům, sochařům, malířům, šikovným mistrům svého řemesla a v neposlední řadě sestrám či bratřím, kteří v nich sídlili či dodnes sídlí. Vydejme se za tajemstvím a krásou kláštera benediktinek u baziliky sv. Jiří, bosých karmelitek u kostela sv. Benedikta, kapucínů u kostela Panny Marie Andělské se sousední Loretou a nakonec voršilek u kostela sv. Jana Nepomuckého." Osobní odběr Praha 10 - Horní Měcholupy, Praha 5 - Nové Butovice nebo Zásilkovna 65,- Kč.
Filip Vávra - Těžký boty to vyřešej hned
Těžký boty to vyřešej hned je příběh pražských skinheads z druhé poloviny 80. let do roku 1992. Popisuje začátky této subkultury, její masivní vzestup v divoké době po listopadu 1989, i konec skinhead mánie, ke kterému došlo v průběhu roku 1992. Několik desítek tehdy kluků a holek po více než 25 letech vzpomíná na své roky ve scéně, na svou motivaci, na zážitky z koncertů, i z ulice. Kniha také přibližuje historii pražských kapel Orlík, Braník a všech dalších z té doby na základě vzpomínek jejich přímých členů. Popis tehdejší vlny násilí je syrový, bez příkras, s osobním příběhem jeho aktérů.
Kniha Padesát let městských divadel Pražských
Müller, Vladimír: Padesát let Městských divadel pražských 1907-1957 : Sborník, 1958 Vydání: 1. Místo vydání: Praha Nakladatel: ÚNV hl. m. Prahy Rok vydání: 1958 Počet stran: 184 s. Poznámka: A4 formát Kategorie: Divadlo Kategorie: Pragensie / Knihy o Praze Stav: Výborná originální vazba s přebalem
Album sportovců Československa 1968
Nabízím album sportovců Československa z roku 1968, 65 stran, sešit obsahuje galerii sportovců a týmů všech sportů z roku 1968. Zachovalý stav, bez obalu.
Pronájem obytného vozu
Nabízíme k pronájmu nový obytný vůz ETRUSCO v6600sb pro 4 osoby na jízdu a 3 na spaní. Nejedná se o autopůjčovnu. Máte neomezený nájezd km + další vybavení na cesty včetně povlečení a vybavené kuchyně. Vůz je na podvozku Citroën Jumper s manuální převodovkou, klimatizací, tempomatem,navigací a zadní kamerou.Dále máte k dispozici: kuchyňský sporák sprchový kout +WC satelit+TV lednici s mrazákem topení Truma + ohřev vody zateplené nádrže na zimní provoz solární panel sítě proti hmyzu markýza 4 m velká garáž nosič na 4 kola 4 x židle + stolek 2 x plynová láhev 10 kg dálniční známka ČR Cena pronájmu : LEDEN, ÚNOR BŘEZN ,LISTOPAD - 1990 DUBEN, ŘÍJEN - 2290 KVĚTEN, ČERVEN, ZÁŘÍ - 2490 ČERVENEC,SRPEN - 2690 K ceně pronájmu je účtován servisní poplatek 1500 kč za (úklid,vodu, povlečení, chemii WC, toaletní papír, 2x propan láhev.)Min.doba pronájmu 3 dny(mimo hlavní sezónu Červenec,Srpen 7 dní.)Vždy záleží na dohodě.Pro více informací volejte , nebo :
Tábory s koňmi
Letní táborníčky u koní 2023 - možno využít FKSP apod. Pro menší skupinky dětí od 6 do 14 let, ježdění 2 x denně, 2 děti mají 1 koně, není jich 20 na 1 koně - vše od základu i pro začátečníky, upravené pokročilým a zač., čištění, sedlání, základy péče, horsemanship a práce ze země, bezudidlové ježdění, balanční cviky, lukostřelba, plavení koní, indiánské dovednosti, westernové disciplíny a soutěže, základy zapřahání koní, hipoterapie - koně mají licenci AVK,soutěýe a hry, táborové ohně, zdravá strava 5x denně, pitný režim, spaní na statku s plně vybaveným soc. zařízením, klubovna ve velkém stanu typu jurta a na podiu ve stodole, výtvarné tvoření a vyrábění, pohybové hry, divadlo, výlety aj. 16. 7. - 23. 7. Táborníček pobytový pro děti 6 - 14 let, viz výše, zkušení pohodoví lektoři i koně:) krásná krajina Vysočiny, 10. ročník Srpen příměstský táborníček pro děti od 4 let, hravé tvoření, cvičení na koni, základy péče, vychajdy a výlety, bohatství lesa, indiánské hry, výtvarné tvoření, cena 3500,-Kč. Srpen - kurzy a pobyty pro dospělé , začátečníky a pokročilé, rodiny s dětmi a individuálně:) mimo letní termíny individuální lekce a hipo pro děti i dospělé - více info a přihlášky na: , nebo zuzanakazda@