inzerce, prodej, prodám, bazar

Rozhodující bitvy Regan, Geoffrey

Kategorie: Hobby, odborné knihy

Rozhodující bitvy
Regan, Geoffrey - 2004- 263 s. str.
Naše vojsko, Praha 2004, 1. vyd.
Vazba: Pevná s papírovým přebalem,Vázaná s obálkou, 263 stran. Podtitul: Padesát dvě bitvy, které změnili svět od Salamíny k válce v Perském zálivu.
Stav: Běžné stopy užívání na obalu, jinak velmi dobrý stav.
Kupující platí knihu, balné a poštovné (100+60)
Rozhodující bitvy Regan, Geoffrey
Podobné inzeráty
Rozhodující bitvy dějin Tim Newark
Prodám knihu Rozhodující bitvy dějin od Tim Newark. Kniha je ve velmi dobrém stavu. Možnost zaslání poštou nebo osobní převzetí v okolí Nymburka. Cena 60,- + poštovné. Telefon je smyšlený.
Kniha vojenských omylů
autor: Geoffrey Regan Kniha předního britského odborníka na válečné katastrofy rozebírá nejčastější příčiny vojenských porážek a trapasů v dějinách lidstva. Od tažení Atéňanů na Syrakusy před více takřka dvěma a půl tisíci lety až po konflikty dvacátého století je v ní podrobně vylíčeno, jak nesprávná rozhodnutí, neúcta k životům, nedostatečný výcvik nebo neschopnost odhadnout celkový poměr sil zásadně ovlivnily historii válek. “Hrdiny” Reganova výkladu se však nestali pouze přestárlí či duševně nemocní generálové, ukvapení a podivínští velitelé, ustrašení a neschopní vojáci, ale také hloupí politici, kteří z tepla svých luxusních kanceláří posílají špatně vyzbrojené a vybavené jednotky bojovat do pouští, zasněžených hor, do močálů nebo do nemocemi zamořených džunglí. Válečné tragédie a bojové frašky jsou v Knize vojenských omylů názorně rozebrány v příkladech a “modelových” bitvách, jejichž celkový obraz doplňují drobné anekdoty a groteskní okolnosti.
Případ Austerlitz 1805 - Staré legendy a nová fakta • NOVÁ •
Prodám úplně novou nečtenou knihu Případ Austerlitz 1805 - Staré legendy a nová fakta od kolektivu autorů. Osobní odběr nebo + poštovné 65 Kč do Balíkovny po platbě předem nebo na dobírku po uhrazení částky 84 Kč předem na účet. KONTAKT PROSÍM MEJLEM ------------ Popis knihy: ------------ Počet stran: 552 Rok vydání: 2021 Hmotnost: 2.21 kg Jedna z nejznámějších legend o ukrytém pokladu v nových souvislostech. O slavné bitvě „tří císařů“ již byly napsány stovky knih, studií a pojednání. Mohlo by se zdát, že další publikace již mnoho nového přinést nemůže. Přesto se o to tato kniha pokusila, a to zejména proto, že v míře vrchovaté využila zdroje, které v českém prostředí nejsou příliš známy. Odkrývá tak před čtenářem některé z pozoruhodných detailů bitvy u Slavkova, jakými jsou četné pověsti a mýty, dosud nepublikované podrobnosti týkající se ruské gardy a jejího bojového vystoupení, financování armády, válečných pokladen, vozatajstva či organizace ruských pluků. Nově a zevrubně je zpracováno téma slavné Weyrotherovy porady, která předznamenala porážku spojenecké armády. Značný prostor zaujímá téma materiálních nálezů v dané oblasti a přilehlém okolí s bohatou fotodokumentací, čímž publikace originálním způsobem navazuje na průkopnické práce Aloise Slováka a Aloise Procházky z počátku 20. století. Jako červená nit se publikací vine stále živě diskutované a lákavé téma údajně zakopané ruské vojenské pokladny – tzv. slavkovského pokladu, který již dvě století patří k nejhledanějším pokladům u nás. Kniha přináší v tomto směru další fakta na základě objevu nových archivních materiálů a na základě studia u nás dosud nezpracovaných ruských pramenů. V neposlední řadě prezentuje hypotézy i kritické analýzy a dává prostor pro další úvahy. Kniha rozhodně není historií slavkovské bitvy, o které toho již bylo mnoho napsáno. Přináší detailní interdisciplinární pohled na některé až dosud nepublikované skutečnosti, které na pozadí atraktivního a vzrušujícího tématu rozšiřují okruh informací o samotné bitvě a jejích aktérech. Je doprovázena množstvím fotografií, obrázků, map, schémat, grafů a tabulek. Představuje tak užitečný doplňkový materiál pro každého zájemce o historii.
Válečníci a války ve starověku a středověku
autor: Donald Featherstone Autor se nejdříve soustředil na obecný výklad dlouhého období vývoje válek, válečnictví a bitev od starověku, přibližně od r. 7000 př. Kr., až do konce středověku. Dále detailně popisuje jednotlivé bitvy, způsob vedení boje, druhy a kvalitu zbraní a celkové vybavení armád. Hodnotí také morálku a kvalitu velitelů i vojáků. U každé popisované bitvy je podrobný plánek se schematickým nákresem rozestavení vojenských sil před útokem a je také vyznačena členitost terénu.
VELKÉ LETECKÉ BITVY 2. SVĚTOVÉ VÁLKY
Prodám knihu VELKÉ LETECKÉ BITVY 2. SVĚTOVÉ VÁLKY. Kniha zaznamenává některé události z letecké války nad Evropou v letech 1939 - 1945 a vypovídá o názorech, prožitcích a pocitech pilotů, usedajících v oné době do stále lepších a rychlejších bojových letounů. Kniha je doplněna desítkami kvalitních barevných fotografií a je jako nová.
Osudove bitvy dejin
Osudove bitvy dejin, autor Jiri Fidler. Nova kniha. Predam osobne nebo zasilkovnou za 69 kc