inzerce, prodej, prodám, bazar

RADOLA GAJDA Poslední stráž /1927/

Kategorie: Hobby, odborné knihy

Věnováno památce ruských bratří,kteří zahynuli v bojích za svobodu svou i naši.Autenticky zaznamenané období působení pana Generála ruských legií Radoly Gajdy včetně jeho jednání s admirálem Kolčakem . Přiložena fotodokumentace. Vydáno v roce 1927. Cena 2500,-Kč pevná. Nabídka platná po dobu zobrazení.
RADOLA GAJDA Poslední stráž /1927/
Podobné inzeráty
VÁLKA a MY  Generál Radola Gajda - Dr.Jan Karlík /1927/
Původní vydání z roku 1927 připravované knihy, jejímuž následnému vzniku zabránila smyšlená justiční kriminalizace Generála Gajdy, jež byla příčinou konce jeho aktivního působení v armádě. Kdo nezažil, ten nepochopí . Současná sci-fi : Generál Gajda na generálním štábu: "Armádě chybí 10 miliard ?" Na stole leží nabídka na modernizaci z Izraele. Nestojí za ní náhodou ti co se také rádi prezentují Davidovou hvězdou a mají o sobě potřebu tvrdit, že jsou židé? Při banálním obchodním sporu mezi sebou jsou tito tzv. židé schopni připraviti mou Vlast mj. o více jak 10 miliard korun se stále pro ně narůstajícími úroky? Vyhodíš je dveřmi a vrátí se oknem. Ostuda mé Vlasti, ostuda lidství. Cestou na Štáb jsem míjel BigBoard - POMÁHÁME BOJUJEME - kam lze klesnout? Vrátil se snad Fanda Mrázek, nebo na ministerstvu zahnízdil Kolibřík? To je armáda silného suverénního státu, že má potřebu takto se presentovat? Koudelka a jemu podobní nejsou zřejmě Major COWLEY, když dochází k takovým excesům. Pan ministr Metnar dlel kdysi v Ženevě a setkal se tam s Generálem Gajdou, jehož vyzval ke hře v šachy. Oba muži dali se v místním hotelovém klubu do hry a zahloubali se nad šachovnicí. Zejména ministr Metnar byl ve svém živlu. Jezdil s koňmi a manipuloval s králi - až mu oči svítily nad dobytými úspěchy ve hře. Hra trvala velice dlouho - pomalu nastával večer - ale z obou hráčů se neměl nikdo k tahu. Panu vrchnímu zdálo se to už trochu divné - přitočil se ke Generálu Gajdovi a ptá se: "Tak proč vlastně nehrajete?" "To máte tak" šeptem odpoví Generál Gajda "On myslí, že jsem na tahu já - a zatím má táhnout on. A já mu přece nemůžu říci: "Tak už táhněte, pane ministře". BLAHO VLASTI ZÁKON NEJVYŠŠÍ! Cena 4500,-Kč pevná. Nabídka platí po dobu zobrazení
ČESKOSLOVENSKÝ FAŠISTIKÝ KALENDÁŘ 1935 RADOLA GAJDA NOF
Původní originál který v roce 1935 vydala Národní Obec Fašistická prostřednictvím Fašistických listů . Obsahuje korespondenci národního hrdiny pana Generála Radoly Gajdy. Bezvadný stav. Cena 4500,-Kč pevná osobní předání, nebo 4600,-Kč poštou po platbě předem na účet.
Finanční stráž a Mobilizace
prodám dvě knihy - nové Finanční stráž 249,- Mobilizace 199,-
MYSLIVOST / STRÁŽ MYSLIVOSTI 31ks
Prodám 31 ks časopisů MYSLIVOST / STRÁŽ MYSLIVOSTI z ročníků 1985-1994 ve vynikajícím stavu. Cena 300Kč,na dobírku neposílám.
Cestami doboje 1927
Kniha o první svetove valce, legionari, odboj, obsahuje mnozstvi informaci a dobovych fotografii, v nadhernem stavu, vydano v roce 1927!! Pri odberu vice knih sleva
Brehmův život zvířat r.1927
Nabízím krásnou poučnou knihu Brehmův život zvířat od světoznámého autora Alfreda Brehm, díl III. Ptáci z roku 1927, se 17 barevnými přílohami, 140 vyobrazeními v textu. Detaily o obsahu a stavu knihy v příloze.