PRAVÝ INDICKÝ TANDOOR
Kategorie:
Zahradní grily
Tandoor je vysoký 100 cm, v nejširším místě obvod 260 cm, horní vstup o průměru 46 cm. Určený pro přípravu indických pokrmů připravovaných na dřevěném uhlí. Ve spodní části tandooru je otvor o průměru 15 cm-průduch podporující přívod vzduchu z důvodů kvalitního spalování a následného pečení masa, nebo ind.chlebů.
Podobné inzeráty
Dovoľte prezentovať svetovo známu najzdravšiu keramickú piecku, ktorá pochádza z Ázie. Tajomstvo tandooru je, že jedlo sa pripravuje nie na otvorenom ohni, ale v rozohriatej nádobe (tandoore) a to znamená, že jedlo je bez kancerogénov, ekologický pripravené, šťavnaté a pri tom za dvakrát rýchlejšiu dobu.
Tandoor (tandyr, tandir, tandur, tamdyr, tonir, tone, tanur) pripomína veľký džbán zo šamotovej hliny, dovnútra ktorého sa dáva palivové drevo a zapáli sa oheň. Je to veľmi pekné, keď v tandoore horí oheň.
Jedlo v tandoore sa pripravuje vďaka výkonnému prenosu tepla stien, ktoré sú zo šamotovej hliny. Pochádza z východu, preto princíp fungovania a spôsob prípravy jedla má podobný ako domáca pec. Pre jedných tandoor je pekáčom, pre iných tandoor je barbecue, ale je to lepšie ako jedno aj druhé.
Príslušenstvo k tandooru (Spolu s grilom): na foto
• Špajdle - môžeme navliecť rôzne potraviny: mäso, zemiaky, slaninu, huby atď. Špajdle sa umiestňujú vertikálne, preto odporúčame prevŕtať na spodku špajdle otvor (4-5 mm) a vložiť do nich zarážky (napríklad špáradlá) pre zamedzenie zošmykávania sa mäsa do tandoora.
• Mriežka (funguje ako barbecue) - univerzálna vec, pretože na nej sa dá rozložiť všetko: mäso, zeleninu, buchty, rybu aj pizzu.
• Držiak kotlíku
• Lopatka
• Kutač
Videa:
tandoor, tandyr, tandor šamotna hlina
Pec - gril (tandoor) není jako většina jiných grilů v létě náhradou domácí kuchyně, keramická pec je naopak zařízením, kterou v kuchyni nemate. Proto v ní připravují celoročně a pokrmy je z ní daleko šťavnatější a chutnější. Velkou výhodou keramické pece je žár nakumulovaný v plášti a proto i častým otvíráním grilu neztrácíte pracovní teplotu a jeho výkonnost. V keramickém grilu lze připravit všechny druhy pokrmů výtečné chuti, od předkrmů, přes hlavní jídla až po zákusky. Skvěle připravíte nejen steaky, ale i celé krůty či ryby a zrovna tak upečete pizzu, koláč nebo bramborák. Jídla se připravují nejen nad žhnoucím dřevěným uhlím, ale hlavně žárem z rozpálené keramiky . Výjimečná šťavnatost a aroma dřevěného uhlí (často v kombinaci s vůní přidaných dřevěných štěpků) jsou zárukou skutečného gastronomického zážitku. Největší předností grilu - pece je ale výsledek. Díky jeho konstrukci jsou všechna jídla šťavnatá a s jinde nedosažitelnou chutí. Vlastně pečete-grilujete-udíte zdravě! Žádné toxické materiály. Díky možnosti nepřímého grilování se vyhnete odkapávání šťáv z masa do ohně a zabráníte tak vzniku nežádoucích zplodin. Vaše pokrmy tak budou nejen chuťově vynikající a voňavé, ale i zdravotně nezávadné. v případě otázek tel.
info:
NEJVIŠŠI KVALITA NA TRHU!!!!!
ZARUKA NA KERAMIKU 20 LET!!!
JSME OFICIALNI DISTRIBUTOR PRO ČR!!!
Popis:
Výška s víkem: 119 cm
Výška bez víka: 82 cm
Hloubka: 57 cm
Objem 100 L
Šířka: 58 cm
Průměr hrdla: 30 cm
Tloušťka stěny: 7 cm
Hmotnost: 145 kg
Přenosné rukojeti
Pro skupinu do 20 osob
Balení:
Závěsné zařízení - 1 ks
Otočný otvírací mechanizmus
Pohrabáč - 1 ks
Naběračka - 1 ks
Dolní otvor s klikou - 1ks
Špízy s háčkem - 10ks
3-patrovy rošť - 1ks
Hák na maso - 1
Zesílený podstavec
Špízový stromek
Cena je vč. DPH
Popis:
Výška s víkem: 110 cm
Výška bez víka: 82 cm
Hloubka: 57 cm
Objem 100 L
Šířka: 60 cm
Průměr hrdla: 30 cm
Tloušťka stěny: 7 cm
Hmotnost: 145 kg
Přenosné rukojeti
Pro skupinu do 20 osob
Balení:
Závěsné zařízení - 1 ks
Otočný otevírací mechanizmus
Pohrabáč - 1 ks
Naběračka - 1 ks
Dmychadlo s klikou - 1ks
Špízy s háčkem - 10ks
3-patrovy rošť - 1ks
Hák na maso - 1
Zesílený podstavec
Špízový stromeček
Šířka - 60 cm
Průměr hrdla - 50 cm
Šířka mřížky - 46 cm
Tloušťka stěny - 4 cm
Celková výška - 39 cm
Výška podstavce pro špízy - 7 cm
Max. špízů - 8 ks
Hmotnost - 43 kg
Cena je uvedena vč. DPH
Chcete grilování povznést na vyšší úroveň? Na rozdíl od běžného grilování má TANDYR spoustu výhod, maso se nikdy nepřipálí a zůstane šťavnaté, zelenina neztrácí vitamíny a hlavně, nemusíte jídlo hlídat a otáčet, peče se samo, a to od nažhavených stěn, podobně jak to známe z hliněných pecí, které stavěli naši předkové.
Šťáva z pokrmů zde neodkapává do ohně a nevznikají tak žádné škodlivé zplodiny, které by mohly ovlivnit jejich kvalitu a chuť. Jídlo jednoduše vložíte dovnitř a za nějakou dobu vyndáte hotové.
TANDYR je vlastně tradiční hliněná pec ve tvaru hliněného džbánu, který bývá nádherně zdobený, takže navíc udělá parádu na každé zahradě.
Dají se v ní péci rozličné druhy pokrmů počínaje všemi druhy mas, ryby, mořské plody, sýry, zelenina, ovoce, pečivo a další. Je to vlastně trouba, gril a udírna v jednom.
Postup přípravy v TANDYRu Na dně hliněného nádoby, která je složena z dílů a lze ji otevřít, pohodlně připravíte zátop z vhodného dřeva, zapálíte a uzavřete.
Popis:
Výška s víkem: 97 cm
Výška bez víka: 67 cm
Hloubka: 48 cm
Objem cca 70 L
Šířka: 45 cm
Průměr hrdla: 31 cm
Tloušťka stěny: 7 cm
Hmotnost: 90 kg
Přenosné rukojeti
Pro skupinu do 12 osob
Cena uvedena vč. DPH
Možnost dopravy