inzerce, prodej, prodám, bazar

Praha, město kostelů, Slavomír Pejčoch Ravik

Kategorie: Ostatní

Praha, město kostelů
Slavomír Pejčoch Ravik

Výběr nejzajímavějších a nejkrásnějších památek chrámového stavitelství se stručným textem a barevnými fotografiemi.
Žánr
Literatura naučná, Pragensie
Vydáno 1995, Academia
1. vydání originálu: 1995
Počet stran 125
Jazyk vydání český
Ilustrace/foto Jaroslav Kubec, Martin Stecker, Karel Neubert
Vazba knihy pevná / vázaná
ISBN 80-200-0516-1

Kniha je v dobrém stavu.
Po domluvě je možné převzetí i v Brně - Žabovřeskách, 616 00.
Praha, město kostelů, Slavomír Pejčoch Ravik
Podobné inzeráty
Slavomír Pějčoch - Slušnost pro všední den
Prodám knihu Slušnost pro všední den od Slavomíra Pějčocha s ilustracemi Jiřího Wintera-Neprakty, rok vydání 2000. Kniha je NOVÁ, nečtená, nepoškozená. Původní cena 210 Kč. Možnost osobního předání v Praze, případné poštovné platí kupující.
Hodinový manžel pro Prahu a okolí
Proč jsem o tolik levnější než konkurence? Odpověď je celkem jednouchá, u mě neplatíte nikoho navíc. Převážná většina firem musí zaplatit - majitele, účetní, sekretářku, kanceláře a spousty dalších výdajů. Zatím co já si vše vyřizuji sám a nemám tedy takové výdaje jako konkurenční firmy. Ještě než začnu s prací, už budete, vědět kolik Vás to bude stát. Sekání zahrady Štípání dřeva Čištění bazénů Odklízení sněhu Čištění nebo výměny okapů Montáž kuchyňských linek Montáž nábytku Montáž polic na zeď Montáž podlahových lišt Pokládání dlaždic Malování pokojů Natírání dveří, zárubní, konstrukcí apod. Natírání fasád Natírání okapů Natírání a opravy plotů Výměna koupelnových a kuchyňských vodovodních baterií Připojení pračky Instalace osvětlení Vyklízení bytů, domů před prodejem Odvoz odpadu Rozebírání starého nábytku včetně likvidace Aš Horní Slavkov Cheb Chodov Karlovy Vary Kraslice Kynšperk nad Ohří Loket Mariánské Lázně Nejdek Ostrov Sokolov Toužim Žlutice Mestské časti: Praha 1 (Josefov, Hradčany, Staré Město, Malá Strana, Nové Město, Holešovice, Vinohrady) Mestské časti: Praha 2 ( Vinohrady, Vyšehrad, Nové Město, Nusle) Mestské časti: Praha 3 (Žižkov, Vinohrady, Vysočany, Strašnice) Mestské časti: Praha 4 (Lhotka, Hodkovičky, Braník, Krč, Michle, Podolí, Záběhlice, Nusle, Vinohrady), Kunratice Mestské časti: Praha 5 (Hlubočepy, Jinonice, Radlice, Košíře, Smíchov, Motol, Břevnov, Malá Strana), Slivenec Mestské časti: Praha 6 (Ruzyně, Liboc, Břevnov, Veleslavín, Vokovice, Dejvice, Střešovice, Bubeneč, Smíchov, Hradčany, Sedlec), Suchdol, Lysolaje, Nebušice, Přední Kopanina Mestské časti: Praha 7 (Bubeneč, Holešovice, Libeň), Troja Mestské časti: Praha 8 (Troja, Libeň, Karlín, Nové Město, Kobylisy, Bohnice, Čimice, Střížkov), Ďáblice, Březiněves, Dolní Chabry Mestské časti: Praha 9 (Vysočany, Libeň, Prosek, Střížkov, Hrdlořezy, Hloubětín) Mestské časti: Praha 10 (Vršovice, Vinohrady, Strašnice, Malešice, Hrdlořezy, Záběhlice, Michle, Žižkov) Mestské časti: Praha 11 (Chodov, Háje), Šeberov, Újezd u Průhonic, Křeslice Mestské časti: Praha 12 (Modřany, Komořany, Točná, Cholupice, Kamýk), Libuš Mestské časti: Praha 13 (Stodůlky, Nové Butovice, Třebonice, Jinonice), Řeporyje Mestské časti: Praha 14 (Kyje, Hostavice, Černý Most, Hloubětín), Dolní Počernice Mestské časti: Praha 15 (Horní Měcholupy, Hostivař), Dolní Měcholupy, Štěrboholy,
Prodej památky 1100 m2 Dlouhá, Český Krumlov
Český Krumlov je město kulturního dědictví, umění a kultury, město mnoha zážitků, město kongresové a iniciativní turistiky, město s krásnou přírodou. Je vzdálené 22 Km od Českých Budějovic a je to turistické a kulturní město Jižních Čech. V samotném Vnitřním Městě vám nabízíme rozlehlý historický objekt, který je situovaný pod krumlovským hradem s krásnými výhledy na Vltavu a panorama zámeckých budov, který je vedle Vlašského dvora největší bytovou a komerční nemovitostí v linii Dlouhé ulice pod krumlovským náměstím. Dnešní stav vznikl stavebním propojením tří původních historických domů ve 2. polovině 19. století. Jde o významnou chráněnou kulturní památku s cennými klenbami, trámovými stropy atd. Objekt o celkové výměře 540 m má dvě popisná čísla a šest samostatných vchodů. Východní část domu je dvoupodlažní, větší západní část je třípodlažní. V patrech domu se nachází osm bytových jednotek (od 50 do 130 m) z nichž sedm je po rekonstrukci, jeden před rekonstrukcí. 4 byty jsou využívány na základě krátkodobých nájemních smluv k bydlení. 3 byty jsou apartmány pro přenocování turistů a návštěvníků Českého Krumlova. Objekt má zrekonstruované fasády, novou střechu a půdní prostory vhodné pro půdní vestavby. V přízemí jsou 4 zajímavé zrekonstruované nebytové prostory, v současnosti krátkodobě pronajaté jako působivé prodejny suvenýrů apod. K domu náleží pozemek který je možno využít pro parkování 4 vozidel. Objekt je napojen na elektřinu 220/380, plyn, vodovodní a kanalizační řád a skýtá řadu různorodých rozvojových možností. Pro vytápění jsou používána akumulační kamna (1 nebytový prostor), elektrické přímotopné radiátory ( 3 byty + 1 nebytový prostor), ústřední topení s plynovým kotlem ( 2 byty + +1 nebytový prostor) a ústřední topení s elektrickým kotlem ( 2 byty). Je zde velice příjemné prostředí se skvostnými výhledy. Jedná se o nemovitost v památkové péči a tato ne úplně běžná nemovitost hledá nového majitele s možnostmi další citlivé péče. Třída energetické náročnosti: G - Mimořádně nehospodárná (dle )
Prodej kostela svatého Václava v Roudníkách, ev.č. T0004
Ev.č. T0004 Připravil jsem pro Vás jednu netradiční, zato velice zajímavou nemovitost na prodej. Touto nemovitostí je kostel svatého Václava v Roudníkách s přilehlým hřbitovem. Kostel pochází z druhé poloviny 14. století a byl vybudován v románském stylu, nyní je však gotický. V 70. letech 20. století byl kostel rekonstruován a zhruba o 20 let později prohlášen za kulturní památku. Celý kostel obklopuje hřbitov, který má rozlohu 2.682m2 a město Chabařovice zaštiťuje jeho správu na základě nájemní smlouvy s majiteli. Tento vesnický kostel prošel velmi zajímavým a bohatým stavebním vývojem. První zmínka o něm pochází z roku 1352. Nejedná se však o rok jeho výstavby. Z této nejstarší fáze se zachovala loď. Dnešní vrcholně gotický presbytář se sakristií pochází až z poslední čtvrtiny 14. století. Hmotu kostela dotvořila pozdně gotická věž z první čtvrtiny 16. století. Vstup do kostela se nachází na západě, tedy v rámci věže. Jím se vstoupí do podvěží, z něhož vede široký vstup do lodi, ze které je krásný pohled na hlavní oltář. Monumentální kamenný oltář byl dílem sochaře Hörnigka ze saské Pirny a do kostela byl vestavěn v roce 1607. Oltář je situován v presbytáři, který je oddělen od lodi vysokým triumfálním obloukem. Při dříve zmíněné rekonstrukci v 70. letech 20. století byly přemístěny varhany z roku 1882 z kostela svatého Martina ze zaniklé vesnice Tuchomyšli. Varhany byly renovovány nynějšími majiteli a jsou stále dobře naladěné, jak můžete slyšet ve videoprohlídce. Na západě kostela dominuje k lodi přisazená mohutná hranolová věž. Presbytář s trojbokým závěrem je od obdélné lodi odsazen. K presbytáři, zpevněném na nárožích a na severní straně opěrnými pilíři, z jižní strany přiléhá přízemní sakristie. Loď i presbytář kryje sedlová střecha. Věž je pak ukončena stanovou střechou a sakristie vysokou střechou pultovou. Majitelé koupili tento kostel před devíti lety od trmické farnosti a od té doby se o kostel náležitě starali a pořádali zde různé náboženské akce, především tedy bohoslužby. Postupem času nynějším majitelům ubývalo sil, až se nakonec rozhodli pro vyhledání nového majitele. Někoho, kdo by se o kostel staral se stejnou vervou, jako se vždy starali oni. Trocha historie, více fotografií a informací o kostelu na vás čeká na těchto stránkách: V případě zájmu mě neváhejte kontaktovat Cena: včetně provize RK a právního servisu, včetně DPH, bez poplatků, včetně provize, včetně právního servisu.
Prodej Vinného sklepa s ubytováním a komercí k rekonstrukci
Ev.č. 170003ZM Exkluzivně Vám v obci Starovičky nabízíme nadstandardně velký vinný sklep s budovou určenou k výstavbě jak komerčních prostorů, tak i podkrovních apartmánů. Vinný sklep je tvořen dvěma elegantně propojenými místnostmi (pravým hlavním sálem a levým vedlejším sálem) a pyšní se rozlohou 155 m2. Nadstandardně vysoké stropy v hlavní lodi a odkryté stěny ukazující zapuštění stavby do skály nabízí návštěvníkům vinného sklepa opravdu unikátní atmosféru. Plánované využití vinného sklepa, kdy z hlavní místnosti vznikne sál pro pořádání akcí a událostí a z druhé menší místnosti vznikne vinný archiv, je pouze jednou z mnoha možností jak se s tímto vinným sklepem dá nakládat. Budova umístěna přímo v bezprostřední blízkosti vinného sklepa je součástí prodeje. Tato stavba je určena k rekonstrukci a i zde je více možností, jak k rekonstrukci přistoupit. V 1. NP se nacházejí dva prostory. První prostor přímo vybízí k přestavbě na komerční prodejnu, nejlépe tematicky na vinotéku, kavárnu nebo cukrárnu s přímým propojením k vinnému sklepu. Druhý prostor byl zamýšlen jako technická místnost a recepce k ubytování. V podkroví je předpoklad pro výstavbu mezonetových apartmánů, jak pro komerční využití, tak pro vlastní potřebu. Obec Starovičky se nachází nedaleko jak obce Hustopeče, tak třeba i Lednicko-Valtického areálu, či dokonce Pálavy. Tato poloha v této vinařské lokalitě protkané cykloturistikou a celkově turistikou za vínem a krásami Moravy nejen z celé České republiky, ale i ze zahraničí, dělá z tohoto místa naprostý unikát. Neméně unikátní je i samotná poloha nemovitosti, jenž je umístěna v srdci obce Starovičky přímo naproti kostelu sv. Kateřiny z 15. století a s kouzelným výhledem na Pálavu. Pro více informací nebo prohlídku nemovitosti mne neváhejte kontaktovat. Cena: info v RK, včetně provize, včetně právního servisu.
Pozemky p.č. 1942 atd. v k.ú. Staré Město u Bruntálu,
Jedná se o soubor 5 lesních pozemků p.č. 1942, p.č. 1945/1, p.č. 2030, p.č. 2259/1 a p.č. 2261 o celkové výměře 11 219 m2, zapsané na LV č. 547 v k.ú. Staré Město u Bruntálu, obec Staré Město, u Katastrálního úřadu pro Moravskoslezský kraj, Katastrální pracoviště Bruntál. Prodej majetku státního podniku VLS ČR, s.p. bude realizován formou výběrového řízení hodnoceného podle jediného kritéria, a to dle nejvyšší nabídky kupní ceny. Informace k podmínkám a způsobu prodeje podá pracovník ředitelství VLS ČR, s.p. Mgr. Milan Brůček (tel. 954 009 150, ; e-mail: Prohlídka předmětu koupě je možná i bez předchozí domluvy se zaměstnancem prodávajícího. Více informací ke stažení na webových stránkách Vojenských lesů a statků ČR, s.p. – sekce prodej nepotřebného majetku.