inzerce, prodej, prodám, bazar

Obraz Řeka Sázava u Rataj. prof. Diblík 1933

Kategorie: Umělecké předměty

Historický obraz Řeka Sázava u Rataj. Namalovaný prof. Diblík 1933
Velmi zachovalý stav, hezký rám
Obraz Řeka Sázava u Rataj. prof. Diblík 1933
Podobné inzeráty
Akad. soch. Vojtěch Adamec - bronzová plastika - busta muže
Akad. soch. Vojtěch Adamec - bronzová plastika - busta muže, rozměr 33cm x 17cm x 26cm (v x š x h). Součástí prodeje je samozřejmě i písemné prohlášení o autorství díla podle autorského zákona. Akad. soch. Vojtěch Adamec (1933-2011), český sochař známý především pro svoji sakrální tvorbu. Na základě jeho mimořádného talentu mu prof. Otakar Španiel zajistil přijetí na pražskou Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, kde studoval nejprve v atelieru kresby a politické karikatury prof. Antonína Pelce, následně přešel do sochařského ateliéru prof. Josefa Wagnera, a k prof. Janu Bauchovi, u něhož studoval malbu. Oficiální sakrální zakázky, které jej učinily veřejně známým - o sousoší sv. Vojtěcha a Radima na Libici, sochu Jana Pavla II. v Hradci Králové, Vzkříšení v křížové cestě u Kuksu a busty královen v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové. Svými díly je zastoupen státních sbírkách Národní galerie v Praze, Galerie hlavního města Prahy, Muzea umění v Olomouci, Galerie umění v Karlových Varech, v galeriích v Roudnici nad Labem, v Hořicích i jinde; ze soukromých sbírek převážně v Česku a v Německu.
Akad. soch. Vojtěch Adamec - betonova plastika - busta ženy
Akad. soch. Vojtěch Adamec - betonova plastika - busta ženy, rozměr 25cm x 27cm x 27cm (v x š x h). Součástí prodeje je samozřejmě i písemné prohlášení o autorství díla podle autorského zákona. Akad. soch. Vojtěch Adamec (1933-2011), český sochař známý především pro svoji sakrální tvorbu. Na základě jeho mimořádného talentu mu prof. Otakar Španiel zajistil přijetí na pražskou Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, kde studoval nejprve v atelieru kresby a politické karikatury prof. Antonína Pelce, následně přešel do sochařského ateliéru prof. Josefa Wagnera, a k prof. Janu Bauchovi, u něhož studoval malbu. Oficiální sakrální zakázky, které jej učinily veřejně známým - o sousoší sv. Vojtěcha a Radima na Libici, sochu Jana Pavla II. v Hradci Králové, Vzkříšení v křížové cestě u Kuksu a busty královen v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové. Svými díly je zastoupen státních sbírkách Národní galerie v Praze, Galerie hlavního města Prahy, Muzea umění v Olomouci, Galerie umění v Karlových Varech, v galeriích v Roudnici nad Labem, v Hořicích i jinde; ze soukromých sbírek převážně v Česku a v Německu.
Juraj Bartusz - 2x "Stíšené gestá"
Autor: Juraj Bartusz (1933-) Názov diela: 2x "Stíšené gestá" Technika: kombinovaná technika Rozmer dielav ráme: 23 x 32cm Rok: 2002 Signovaný CENA: á 6250Kč INFO: Juraj Bartusz, významný protagonista nášho alternatívneho umenia sa narodil 23. 10. 1933 v Kameníne. 1951-54 študoval na SŠUP, 1954-58 na VŠUP (prof. Wagner a Kavan), 1958-61 pokračoval v štúdiu sochárstva na AVU (prof. Pokorný a Hladík) v Prahe. Orientoval sa na nepredmetné sochárstvo, tiahnuce k základným geometrickým formám a konštruktívnym zásadám budovania plastiky, patril k prvým predstaviteľom minimalu, akcie a konceptu, svoju tvorbu rozvinul taktiež v oblasti videa, happeningu, performance či inštalácie.. Člen Klubu konkretistov, združenia Gerulata, Spoločnosti maďarských umelcov v Československu. V súčasnosti vedúci Katedry výtvarných umení a intermédií na Fakulte umení TU v Košiciach. --- Pozrite si prosím aj ďalsie moje INZERÁTY --- --- posielam poštou, kuriérom, osobne ---
Krásný obraz vesnice na Vysočině, Lukášek, olej na plátně
Prodám obraz vesnice na Vysočině od známého akademického malíře Aloise Lukáška, signováno PD Lukášek, olej na plátně, rozměry 80x40cm, krásně zdobený rám. Výhradně osobní převzetí v Praze. Český akademický malíř především krajinář, též přezdívaný malíř Českomoravské vrchoviny. Alois Lukášek se narodil jako syn řídicího učitele v Zlatkově. V roce 1933 dokončil studia na učitelském ústavu v Žatci. Postupně působil jako učitel v Ostrově nad Oslavou, Mirošově, Daňkovicích, Zvoli, Nedvědici a Bystřici nad Pernštejnem. V letech 1945-1950 dálkově studoval Akademii výtvarných umění v Praze u prof. Sychry a prof. Nejedlého. Od roku 1949 žil v Nedvědici, zde působil i jako ředitel školy. Od roku 1964 pracoval jako samostatný výtvarník. Maloval především Českomoravskou vysočinu a zátiší, vystavoval i v zahraničí.
Obraz Antonín Smažil - Bobrovský motiv 1983
Prodám obraz od Antonína Smažila - Bobrovský motiv. Rozměr 34 x 72 cm, s rámem 53 x 94 cm Cena 1000 Kč, doprava DPD 200 Kč po platně na účet. Nebo lépe osobní odběr. V případě zaslání balím pečlivě a pojišťuji, ale obraz je pod sklem - riziko poškození je na vás. Info o autorovi z webu potomků: Akademický malíř Antonín Smažil se narodil 22.listopadu 1923 v Bobrové na Českomoravské vysočině. V roce 1944 maturoval na reálce v Novém Městě na Moravě a v letech 1945-1949 studoval na Vysoké škole uměleckoprůmyslové u prof. Karla Svolinského a na Karlově univerzitě u prof. Cyrila Boudy , Martina Salcmana a Karla Lidického. Od roku 1953 žil v Bratislavě. Ve své tvorbě se věnoval zejména krajinomalbě. Inspirací mu byla rodná Vysočina, jižní Čechy , Slovensko a také cizí země, které navštívil (Jugoslávie, Španělsko, Mongolsko, Japonsko, Kuba). Zemřel 5.října 2011 v Bratislavě.
Bohumil Švanda (1897) vídeňská škola
Nabízím ze své sbírky krásný starý originál - "Krása české krajiny", olejomalbu na plátně. Obraz dostal nový rám. Celkový rozměr 63,5cm x 48,5cm. Autorem je absolvent vídeňské školy umění a dekorace, moravský malíř, krajinář a restaurátor paláců-např.(Schönbrun), - Bohumil Švanda (1897). Ve 30.létech jezdil s pražskou akademií - prof. Jaroslavem Kutmanem na prázdninové malování do Českého ráje. V listech, které prof.J.Kutman redigoval má rovněž malíř, restaurátor Bohumil Švanda publikován obraz. Signace autora v pravém dolním rohu.