inzerce, prodej, prodám, bazar

Obraz, grafika, barevný linoryt, Pavel Piekar

Kategorie: Umělecké předměty

Barevný linoryt, grafická technika, která vzniká soutiskem několika matric. Signováno P 88 v pravém dolním rohu. Autorská pasparta a rámování.

Pavel Piekar patří k výrazným představitelům současné grafiky, překonal vnímání linorytu jako lapidární expresivní techniky. Jako samouk a zejména pod vedením manželů Hladíkových, se věnoval a stále věnuje realistické kresbě, která je základem jeho výtvarného výrazu. Od roku 1983 se zaměřil na linoryt a našel vlastní metodu, jak linoryt přiblížit iluzivnímu malířství. Námět rozkresluje na matrice pro jednotlivé barvy (30-50), jejichž soutiskem vzniká mnohabarevný linoryt. Pro zachycení valéru používá různě hustý rastr. Od soudobé výtvarné praxe se odlišuje snahou o pravdivý citový prožitek a vystižení atmosféry místa. Vytváří cykly krajin, městských zátiší, imaginárních portrétů, skupinových scén, posvátných prostorů, inspiruje se osobnostmi kulturní historie.

*Cena je 2.490,- Kč je nabídková, jakýkoli cenový protinávrh zvážím a odpovím.
* Zájemce prosím o kontakt v soukromé zprávě.
* Zasílám poštou i zásilkovnou, dle rozměru.
* Zboží možno po předchozí domluvě prohlédnout i vyzvednout v Brně na adrese obchodu:
Obraz, grafika, barevný linoryt, Pavel Piekar
Podobné inzeráty
Prodám obrazy - olejomalba a linoryt.
Prodám obrazy - olejomalba a linoryt. Prodám starý obraz od Oldřicha Břežanského, regionálního malíře a výtvarníka ze severních Čech. Je to olejomalba na plátně. Nazváno "Zahradní kolonie", je z roku 1959, signováno vpravo nahoře, dřevěný rám. Celkový rozměr: 92 x 77 cm. Dále prodám linoryt od malíře a grafika Františka Bělohlávka z Olomouce. K Bělohlávkovým doménám patřila po celá desetiletí grafika, knižní grafika, plakátová tvorba, malba a tvorba pro architekturu. Obraz je v kovovém rámu zlaté barvy, zaskleno. Obraz Katedrála Sv. Václava v Olomouci, je z roku 1984, signováno vpravo dole, výtisk 109/200. Osobní převzetí Litvínov nebo dopravu hradí kupující. Cenu nabídněte. Inzerát platí do smazání.
Barevný linoryt Hana Ambrosová 16x34 cm v rámu
Prodám výše uvedený linoryt, cena 500 Kč
Ada Novak /1912-1990/ orig.linoryt 30. leta
Krasny velky linoryt na rucnim papire z 30. let, signovany volny list. V nabidce mam dalsich 12 listu tohoto autora. V pripade zajmu poslu e mailem podrobne informace. 30.Leta. Signovano, krasny stav ! Autor vyznamny predstavitel avantgardniho umeni. Cena za tento list Kc 3200,-. Sleva mozna. Vhodne i jako darek. Linoryty Ady Nováka zaujímají ve tvorbě sdružení Linie solitérní postavení. Dokládají jeho východisko z postimpresionismu a poučení Picassovou tvorbou třicátých let, charakteristickou anatomickými deformacemi a odkazy surrealismu. Novák je podobně jako ve fotografii zcela zaujat problémem budování tvaru pomocí světla, které je zároveň zdrojem konstrukce i destrukce, stává se živlem, který stírá hranice mezi černou a bílou a narušuje jasnou definici tvaru. Jeho linoryty navazují tematicky na počátky českého expresionismu a na tvorbu Osmy a objevují se v nich shodná témata (U karet, 1939, Hudebníci, 1939)
Linoryt s klaunem - autor Grepl
Linoryt klauna v dřevěném rámu - zaskleno. Signováno autorem (J. Grepl 1963). Vnější rozměry 26x31 cm.
Kolorovaný linoryt Špála Václav, Žena, predám
Špála Václav, Žena, kolorovaný linoryt, papier, 20x15, signované vpravo dole "Špála", cena 800 €. V prípade záujmu volajte alebo píšte sms, alebo whatsapp na mobil +421 915 881 759, alebo píšte na mail: zberatel.obrazy@, web: .
Autorská grafika - Výkřik
Autorská grafika. Autorský tisk. Originál. Linoryt, formát A4. Bez rámu. Signováno.