inzerce, prodej, prodám, bazar

MUSILOVÁ - Případová studie jako součast pedagogické praxe

Kategorie: Hobby, odborné knihy

MUSILOVÁ, M. Případová studie jako součast pedagogické praxe. 2.vyd. Olomouc: UP, 2003. 42s. ISBN 80-244-0749-3 - ako nová

Posielam zo Slovenska cez Zásielkovňu/Packetu. Cena je uvedená bez poštovného.
MUSILOVÁ - Případová studie jako součast pedagogické praxe
Podobné inzeráty
Terezínské studie a dokumenty, 1996 - 2007, 12 svazků
Prodám Terezínské studie a dokumenty z let 1996 až 2007, celkem 12 svazků, ve výborném stavu. Celkem za 2.550 Kč, poštovné v ceně po platbě předem.
Studie z  dějin hornictví 23
Prodám knihu: Studie z dějin hornictví 23, 1993, Národní technické muzeum Praha 1993.
Almanach krásy - studie o fotografii z roku 1932
ALMANACH KRÁSY Studie o fotografii jakožto esthetickém činiteli. 60 bromofotografických obrazů. Úvodní článek napsal A.Kodym. Praha 1932, nákladem vlastním, tiskem knihtiskárny Litery v Praze. Celý almanach je v perfektním stavu, jen obálka má zpuchřelý papír. Prosím, jen vážné zájemce.
Kniha Praha ve fotografii, 40 léta, vydání 1975,Karel Plicka
Nabízím tuto knihu ve velmi hezkém stavu. Praha ve fotografii Karla Plicky - výbor jeho díla ve Fotoměřickém ústavě v Praze v letech 1939-1940 Klasické, světově proslulé dílo národního umělce přibližuje v neopakovatelných, mistrně volených detailních i panoramatických záběrech krásu pražských stavebních památek. V úvodu podává Z. Wirth stručný nástin architektonického vývoje Prahy. V letech 1937–1939 působil na filmovém oboru Školy umeleckých remesiel v Bratislavě. Mezi lety 1939–1945 pracoval ve Státním fotoměřickém ústavu s náplní fotografické dokumentace Prahy. V knize Praha ve fotografiích K. P. (1940) nachází v nadčasovém monumentalizujícím pohledu harmonii a krásu v architektonických klenotech minulosti; publikace zároveň výrazně posilovala národní povědomí v době okupace. I dva filmové dokumenty z let války (Věčná píseň a Barokní Praha) poukazují na sílící zájem o architekturu. V květnu 1945 se Plicka vrátil do Bratislavy. Stal se předsedou Slovenskej filmovej spoločnosti a natočil dva publicistické dokumenty. V návaznosti na své předchozí pedagogické a organizátorské zkušenosti se podílel spolu s Antonínem Martinem Brousilem a Jaroslavem Boučkem na založení FAMU – Filmové fakulty AMU v Praze, otevřené v listopadu 1946. Stal se prvním děkanem této školy a mimořádným profesorem pro obor kompozice filmového obrazu. Pro zrakové potíže fakultu opustil ve školním roce 1949–1950 a tím zakončil práci v kinematografii. Karel Plicka fotografoval obvykle se stativem na formáty 6 × 9 až 10 × 15, bez optických a laboratorních triků. Pro pohybové scény později používal praktisix. Snímky Karla Plicky jsou plně realistické, nestavěné na efektu mimořádnosti, náhodnosti, prchavého dojmu. Jsou zbaveny nepodstatných složek (nap. i projevů současného života), aby tak působily hodnotnějším a trvalejším dojmem, nezávislým na konkrétním čase. Plicka hledal trvalost, dokonalost, harmonii i sounáležitost. Se svými znalostmi, zaujetím i osobitým estetickým cítěním vytvořil nezaměnitelný autorský rukopis. Opíral se o klasická kompoziční pravidla, čekal na ideální světelné podmínky. Ústředním tématem jeho díla by člověk jako nositel lidových tradic. Tuto základní hodnotu obohacovalo téma architektury jako dědictví minulosti a přírody jako životodárné síle, obklopující člověka. Plicka rozvinul osobitým způsobem tradiční téma národních dějin a lidové tradice v nových výrazových prostředcích – fotografii a filmu. Programově heroizoval prostého člověka a lidovou kulturu. Uplatňoval zkušenosti z několika oborů ve vzájemně se obohacujících vztazích. Jeho přínos československé fotografii je zcela mimořádný. Ve slovenské Blatnici bylo roku 1988 otevřeno jeho muzeum.
Organizace a ekonomika průmyslové výroby
Organizace a ekonomika průmyslové výroby Bedřich Kramer, František Schrogl, Josef Pešák Učební text pro III. a IV. ročník průmyslových škol strojnických a elektrotechnických 2. přepracované vydání, Státní pedagogické nakladatelství Praha 1959 Kniha v pěkném stavu, místy podtržený text. Osobní předání v Písku, po dohodě zaslání Zásilkovnou.
Ontogeneze lidské psychiky I-IV (Václav Příhoda)
Vyd. Státní pedagogické nakladatelství, Praha 1967-1977 Formát 165x240 mm, 416, 236, 308, 496 stran Nepoškozené, jen mírně opotřebené používáním Další fotky najdete na Osobní převzetí, nebo poštovné 110 Kč. Přes Zásilkovnu za 90 Kč, přes Balíkovnu za 75 Kč. {4018}