inzerce, prodej, prodám, bazar

Malované opony divadel českých zemí

Kategorie: Hobby, odborné knihy

Kniha přináší komplexní pohled na svébytnou součást bohatého kulturního dědictví českého divadla. Na více než 400 stranách přinášejí autoři komentované reprodukce a obrazové ukázky několika set opon z různých období i koutů České republiky. Uspořádali je podle zobrazovaného motivu -například kapitoly Múzy, Mýty české historie či Obrazy domova, anebo podle užívání - opony loutkových divadel, železné opony a opony ve službách scénografie.

Malované opony divadel českých zemí
Podobné inzeráty
Kronika Českých zemí 8 ks top stav
Prodám kroniky Českých zemí kompletní sada 8 ks ve výborném stavu viz foto email pliva77@
Vyšívka "Malované jehlou"
Jánošová Marta a kolektív - Malované jehlou. 1vydani - 1985 rok. Počet stran 304. Jazyk český. Druh väzby originál plátená + Obalka. Velmi dobrem stavu. Nevolat, na SMS nereaguji, kontaktovat pouze přes email. Platba předem. Na dobírku neposílám Odesílám Zásilkovna, PPL
Malované jehlou
Malované jehlou 120 Kč + pošta
Kdy, kde, proč a jak se to stalo v českých dějinách encyklop
Kdy, kde, proč a jak se to stalo v českých dějinách - Sto událostí, které dramaticky změnily naši historii kniha od: Petr Čornej & kolektiv autorů Kniha je v dobrém stavu, pouze na několika místech oděrky, otlačení - viz foto (hlavně zadní strana). Možnost předání v Praze či na Kladně, příp. zaslání prostřednictvím Zásilkovny. - Kdy bylo slavnostně otevřeno Národní divadlo? Kde byla založena jednota bratrská? Proč bylo roku 1621 popraveno na Staroměstském náměstí 27 protihabsburských politiků? Jak probíhal odsun Němců z Československa? Na tyto a stovky jiných otázek najdete odpověď v původní, českými historiky napsané knize, která si klade za cíl poutavým způsobem seznámit čtenáře se stovkou klíčových událostí, jež významně utvářely či změnily tok českých dějin.
Klasika porcelánu: Čína a Evropa
“Kniha představuje významný autorský a ediční počin v oboru, který po dobu své existence vždy patřil v českých zemích k rodinnému stříbru. Kniha je ukázkou toho nejlepšího co může vývoj porcelánu v Číně, v Evropě a v Čechách nabídnout pro naše sváteční i každodenní kulturní stolování. Publikace přináší mimořádně rozsáhlý exkurs do historie a umožňuje tak čtenáři rozpoznat souvislosti, v jakých se obor porcelánu ve světě rodil. V tomto směru je kniha nesporně objevná a inspirativní. Pozoruhodná je i pasáž o významných evropských manufakturách a velkoproducentech porcelánu od jejich počátku až do současnosti. Pro naše čtenáře je zajímavé srovnávání porcelánové tvorby (tvarových a dekoračních inovací) v českých zemích. Stanovený rozsah knihy však nedovolil uvést plně ukázky všech světoznámých i českých firem tak, jak by si jejich dosavadní produkce zasluhovala. Nabízený výběr představuje zlomek obsáhlého fondu, ale i přesto je to informace přínosná. Kniha je vybavena bohatou obrazovou dokumentací.” Formát větší A4, velmi pěkný stav, cena 499,-Kč. Osobně v ČB, či Zásilkovna na výdejní místo + platba předem. Na dobírku nezasílám. V případě zájmu prosím o kontakt skrz odpovědní formulář níže, na tel. nereaguji.
ČLOVĚK A VESMÍR
Prodám nepoužítou knižku ČLOVĚK A VESMÍR historie a součastnoost od Marka Traa. Má 320 stran.Jak vypadá pobyt na palubě mezinárodní vesmírné stanice ISS? Jak se astronauti a kosmonauti připravují na let do vesmíru? Jak se cítí při návratu na Zemi? Spousta barevných fotografií v této knize ilustruje svět dnešního dobývání kosmu. Dává nahlédnout do tajů výcviku astronautů, provází je při startu i přistání jejich vesmírné lodi. Seznámíte se s každodenním životem ve stavu beztíže, dozvíte se, jak probíhá výstup do otevřeného kosmického prostoru, a pokocháte se nádherným pohledem na Zemi.