inzerce, prodej, prodám, bazar

Luděk Bukač - moje hokejové století

Kategorie: Ostatní

Hráč. Trenér. Učitel. Vítěz. Filozof. Člověk, který věděl, kdy do toho šlápnout a kdy couvnout.

Luďka Bukače můžete označit každým z těchto slov. Jeho postava se prolíná historií českého i světového hokeje podobně jako probíhá Forrest Gump novodobými dějinami USA. Muž, který výrazně pomáhal formovat podobu nejúspěšnější kolektivní hry u nás, s nadhledem líčí své zážitky a s charakteristickou zapáleností prokládá vyprávění myšlenkami vysvětlujícími vývoj českého hokeje v kontextu s tím světovým. Od dětského okouzlení štvanickým zimákem a Zábrodského LTC přes komunistický převrat, jenž změnil i hokej a přinesl akademicky pojatou tělovýchovu.

Nemusíte být hokejoví fanoušci, aby vás vtáhnul příběh jeho neobyčejného života. Života, v němž se potkávají hokejové legendy Howe, Bowman i Jágr s Kapkem a Himlem. Života s nátlakem StB, ale i přímluvou z nejvyšších míst Strany dovolující poznat zblízka NHL šedesátých let a následně sovětský recept na neporazitelnost...

Posílám pouze přes zásilkovnu 90,-.

Luděk Bukač - moje hokejové století
Podobné inzeráty
Luděk Marold - studijní materiál
Luděk Marold - studijní materiál pro badatele, studenty kunsthistorie, sběratele. Čtyři nabídnuté publikace obsahují seznamy všech vystavených obrazů malíře Luďka Marolda u posledních 3 uskutečněných výstav na území Česka v r. 1935, 1998 a 2019. Publikace jsou vhodné i pro ostatní zájemce. Poštovné 200 Kč.
Prodej kostela svatého Václava v Roudníkách, ev.č. T0004
Ev.č. T0004 Připravil jsem pro Vás jednu netradiční, zato velice zajímavou nemovitost na prodej. Touto nemovitostí je kostel svatého Václava v Roudníkách s přilehlým hřbitovem. Kostel pochází z druhé poloviny 14. století a byl vybudován v románském stylu, nyní je však gotický. V 70. letech 20. století byl kostel rekonstruován a zhruba o 20 let později prohlášen za kulturní památku. Celý kostel obklopuje hřbitov, který má rozlohu 2.682m2 a město Chabařovice zaštiťuje jeho správu na základě nájemní smlouvy s majiteli. Tento vesnický kostel prošel velmi zajímavým a bohatým stavebním vývojem. První zmínka o něm pochází z roku 1352. Nejedná se však o rok jeho výstavby. Z této nejstarší fáze se zachovala loď. Dnešní vrcholně gotický presbytář se sakristií pochází až z poslední čtvrtiny 14. století. Hmotu kostela dotvořila pozdně gotická věž z první čtvrtiny 16. století. Vstup do kostela se nachází na západě, tedy v rámci věže. Jím se vstoupí do podvěží, z něhož vede široký vstup do lodi, ze které je krásný pohled na hlavní oltář. Monumentální kamenný oltář byl dílem sochaře Hörnigka ze saské Pirny a do kostela byl vestavěn v roce 1607. Oltář je situován v presbytáři, který je oddělen od lodi vysokým triumfálním obloukem. Při dříve zmíněné rekonstrukci v 70. letech 20. století byly přemístěny varhany z roku 1882 z kostela svatého Martina ze zaniklé vesnice Tuchomyšli. Varhany byly renovovány nynějšími majiteli a jsou stále dobře naladěné, jak můžete slyšet ve videoprohlídce. Na západě kostela dominuje k lodi přisazená mohutná hranolová věž. Presbytář s trojbokým závěrem je od obdélné lodi odsazen. K presbytáři, zpevněném na nárožích a na severní straně opěrnými pilíři, z jižní strany přiléhá přízemní sakristie. Loď i presbytář kryje sedlová střecha. Věž je pak ukončena stanovou střechou a sakristie vysokou střechou pultovou. Majitelé koupili tento kostel před devíti lety od trmické farnosti a od té doby se o kostel náležitě starali a pořádali zde různé náboženské akce, především tedy bohoslužby. Postupem času nynějším majitelům ubývalo sil, až se nakonec rozhodli pro vyhledání nového majitele. Někoho, kdo by se o kostel staral se stejnou vervou, jako se vždy starali oni. Trocha historie, více fotografií a informací o kostelu na vás čeká na těchto stránkách: V případě zájmu mě neváhejte kontaktovat Cena: včetně provize RK a právního servisu, včetně DPH, bez poplatků, včetně provize, včetně právního servisu.
Prodam hokejovou vystroj. Vse v textu
Prodam hokejovou vystroj Brusle: vapor x2.7. Cena: původní=5100, moje=3000kč holene:ccm 9550tacks.Cena:původní=1600,moje=1000 Hokejka: nexus e4. Cena: původní=3200,moje=1800 Lokty: nsx bauer. Cena původní=800,moje=500 Vesta : nsx bauer. Cena původní=1100,moje=800 Rukavice: nsx bauer. Cena původní=1300,moje=800 Helma: bauer(model nevím)= +-1000, moje= 600 Kratasy: bauer supreme s27.Cena původní=1200 moje:800 Pro bližsí info pište, volejte na číslo(reknu vam stav veci o kterou mate zajem a jeji velikost) !!!!!! !vechno je ve velikosti pro +-180cm člověka! Brusle=47
PRODÁM různé učebnice pro SŠ
• Dějiny literatury od starověku do počátku 19. století - 60 Kč • Literatura 19. a počátku 20. století - 60 Kč • Přehled světové literatury 20. století - PRODÁNO • Přehled české literatury 20. století - PRODÁNO • Čítanka I. k literatuře v kostce - 100 Kč • Čítanka II. k literatuře v kostce - 100 Kč • Čítanka III. k literatuře v kostce - PRODÁNO • Čítanka IV. k literatuře v kostce - PRODÁNO • Informatika a výpočetní technika Teoretická učebnice - 60 Kč • Informatika a výpočetní technika Praktická učebnice - 60 Kč • Angličtina Maturita Focus 3 Workbook - 200 Kč • Matematické, fyzikální a chemické tabulky - PRODÁNO • Hospodářské výpočty - 50 Kč • Ústava České Republiky - 30 Kč • Písemná a elektronická komunikace pro SŠ, úřady a veřejnost - 100 Kč • Komunikace v českém jazyce pro SŠ (učebnice) - 80 Kč • Cvičebnice německé gramatiky 2 - 30 Kč • Cvičebnice německé gramatiky 3 - 30 Kč • Nejčastější chyby v němčině 1 - 20 Kč • Nejčastější chyby v němčině 2 - 20 Kč • Nejčastější chyby v němčině 3 - 20 Kč • Učebnice účetnictví pro střední školy a veřejnost 3. díl (včetně účtového rozvrhu) - 150 Kč Všechny jsou v dobrém stavu, některé nikdy nepoužité, některé použité málo. Největšími vadami jsou max. roztřepené/pomačkané rohy. V Komunikaci v ČJ je pár vět zvýrazněných zvýrazňovačem a na jedné straně jsou vepsané zápisky k učivu.
Dějiny Malajsie,Maďarska,Havloidi,Život ve staletích atd
Americká lidová poezie...400kč Císařská vyhlídka...320kč Výstřely na šumavské hranici....prodáno Havloidi...400kč Fantastická cesta....250kč Jak vyložit svět....220kč Tajné dějiny hudby....prodáno Keramika I+ III...250kč Život ve staletích 13. století - lexikon historie....700kč Život ve staletích 12. století - lexikon historie...800kč Louis de Funès "moc o mně, děti, nemluvte!"...prodáno Dějiny Malajsie...750kč Dějiny Maďarska...900kč Cristiano Ronaldo cesta na vrchol...420kč Nejtemnější hodina...200kč Moje dlouhé mlčení....400kč Pochoduj, nebo zemři!...prodáno Encyklopedie mytologie germánských národů...prodáno Podivné město...200kč mrkněte i na moje další nabídky :)
Knihy o divadle (ND, libreta, biografie herců, memoáry)
Prodám různé knihy týkající se Národního divadla a divadla obecně: Celek za 500,- Kč. Lze i jednotlivě za 100,-/kus. Bedřich Smetana: Dvě vdovy - komická zpěvohra o dvou dějstvích (text dle Mallefille. A. od Em. Zungela). Urbánkova bibliotéka operních a operetních textů. Řada II., svazek 51. Šesté vydání. Vydal Fr. A. Urbánek a synové, Praha 1928. Antonín Dvořák: Jakobín - opera o třech dějstvích s textem Marie Červinkové-Riegrové. Urbánkova bibliotéka operních a operetních textů. Řada II., svazek 61. VI. vydání. Vydal Fr. A. Urbánek a synové, Praha 1940. Volfová, Adéla: Svému rodišti. Vydal Emil Šolc, Praha 1913. Autobiografie herečky ND Adély Volfové popisuje prostředí Jinřichova Hradce, kde se narodila, její první role a postupné pronikání k divadlu. Nasková, Růžena: Jak šel život: paměti a zápisky. Vydalo nakladatelství Českomoravský Kompas, Praha 1942. Memoáry slavné herečky - národní umělkyně - Růženy Naskové. Vzpomínky intimní střídá s úvahami o rozmanitých stránkách a problémech divadelní a herecké práce a zachycuje tak vývoj českého hereckého umění od romantismu k realismu. Kniha má bohatý obrazový doprovod - černobílé fotografie i barevné reprodukce. Šubert, František Adolf: Moje vzpomínky, Moje divadelní toulky I. a II. Tiskem a nákladem České grafické společnosti "UNIE" v Praze, 1902. (3 svazky) Memoáry novináře, spisovatele, režiséra a ředitele pražského ND dávají nahlédnout do zákulisí ND, české kultury i evropského divadelního kontextu druhé poloviny 19. století. Kniha je doprovázena množstvím ilustrací a dobových materiálů. Bittner, Jiří: Jeviště a zákulisí - různé črty. Vydal F. Šimáček, Praha 1900. Pohled do zákulisí českého divadla před 120 lety pro milovníky divadelní historie. Soubor vzpomínek a črt o českém divadle pohledem herce Jiřího Bittnera. Toužil, Gustav: Paměti F. F. Šamberka a hrst vzpomínek. Vydal Jaroslav Pospíšil, 1906. Pro milovníky českého divadla a jeho historie. Paměti významného českého herce a dramatika, autora divadelních předloh a scénářů konce 19. století. Kniha je doplněna vzpomínkami současníků, popisem jeho osobního života, jeho smrt a odkaz.