Lahůdky z masa, nová
Kategorie:
Kuchařky
Edice Reader’s Digest, nová. Osobní předání Praha 4. Možnost zaslání přes Zásilkovnu.
Podobné inzeráty
Nová kniha. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, v roce 2015 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor.
Obsahuje cca 240 receptů a návodů na párky, klobásy, salámy, šunky, tlačenky, uzená masa a slaniny.
Rozsáhlá 300stránková kniha, poprvé vydaná v roce 1892 v Koberově edici „Kronika práce, osvěty a průmyslu“, je druhou nejstarší českou tištěnou příručkou technologie masa. Ano, celé technologie masa – od druhů, plemen a nákupu jatečných zvířat, přes jejich ustájení před porážkou k jatečnictví a zpracování vedlejších živočišných produktů, bourání masa, k masné výrobě a konzervování masa i masných výrobků. Vše symbolicky zakončeno statí o úpravě krámu a výlohy. Komplexní dílo, včetně pojednání o chemickém složení tkání, anatomii jatečných zvířat a veterinárně-hygienických aspektech zpracování masa.
Prodám kuchařské knihy:
Menu lásky aneb Kuchyně plná lásky 30,-,
Levně a chutně vaříme s Novou 30,-,
Vaříme s moderní technikou, Pokrmy z mletého masa, Závitky, záviny, rolády 20/kus,
Variace na kuchyně Orientu, Připravujeme pohoštění, Drůbež a drúbeží pochoutky, Rychlé pokrmy 15/kus,
Rybářská kuchařka 20,-,
Kuchařské švindly aneb co čím jak nahradit 40,-,
Kuchařka - Králík na 250 způsobů - 30,-,
Šunka, salámy & spol. lexikon : uzeniny, delikatesy z masa, recepty 50,-,
Moderní kuchyně 40,-,
Labužník Hitchcock filmová kuchařka mistra hrůzy 30,-,
Saláty z celého světa 20,-,
Jak používat koření 20,-,
Moučníky bez mouky 10,-,
Sada 13 kuchařských knih z edice 100 a 1:
chutných salátů,
specialit z masa,
zvěřinových jídel,
domácích večeří,
krajových jídel,
vaříme pod parou,
jídel z mletého masa,
chalupářských pochoutek,
zeleninových jídel,
chalupářských pochoutek,
Sto receptů z ryb a plodů moře,
Sto receptů thajské kuchyně,
Sto receptů s pivem a vínem. Cena spolu 130,-.
Formát A5, 160 stran, brožovaná vazba.
5. vydání, 2018. Nová kniha.
Vydalo nakladatelství OSSIS Tábor
Jaroslav Bezděk (1903-1985) do své knihy zahrnul 170 receptur masných výrobků všech sortimentních skupin – drobných výrobků, salámů, klobás, trvanlivých salámů, vařených výrobků, paštik, huspenin, konzerv i salátů. Kromě receptur obsahuje Bezděkova kniha i množství rad, postupů a návodů pro uzenářskou výrobu. První vydání vyšlo již před válkou, druhé - rozšířené - krátce po ní v roce 1945. Nové vydání knihy nepochybně osloví i současné producenty masných výrobků, profesionální i amatérské uzenáře a milovníky výrobků z masa. Osloví je nejen jako důkaz vyspělosti české předválečné masné výroby, ale též jako zdroj inspirace a poučení, z jakých kořenů vzešla stávající uzenářská výroba. S knihou se vrátí do dob, kdy se masné výrobky ještě vyráběly z masa a kdy jedinými používanými přísadami byly voda, sůl, sanytr, koření, žemle a strouhanka.
Z důvodu nevyužití nabízím celou kolekci kuchařských knih. Knihy jsou nové, bez otisků, bez poškození.
Pevná lesklá vazba s přebalem.
Edice v slovenském jazyce.
V této rozměrem malé (12 x 15 cm), ale obsahem velké kuchařské knížce naleznete až 120 receptů.
stredomorská kuchyňa: Sbírka 120 chutných středomořských jídel spojuje staré recepty s novými, ve kterých se odráží intenzita a vitalita středomořského života.
pečenie: Jsou zde kapitoly s tradičními lahůdkami, chlebíčky, chuťovkami, ale také vegetariánské pečivo, koláče a sušenky. Recepty jsou jednoduché a srozumitelné.
vegetariánska kuchyňa: Knížka nabízí recepty na polévky a předkrmy, lehká jídla, hlavní jídla i úžasné dezerty, stylové, tradiční i nové kombinace vůní a chutí, například paprikovou polévku s chilli, či jablečné praženky s mandlovou omáčkou a mnohé další.
čínska kuchyňa: Výběr 120 čínských receptů pro přípravu polévek, předkrmů, hlavních jídel i dezertů. Podrobné návody, jak postupovat při vaření, smažení či pražení pokrmů z masa, zeleniny, těstovin i rýže, jsou doplněny barevnými ilustracemi.
ryby a plody mora: Tradiční i netradiční jídla z ryb a mořských plodů. Klasické recepty doplněné inspirujícími ilustracemi jsou základní příručkou pro všechny, kteří mají v oblibě chutná rybí jídla.
grilovanie a letné šaláty: Naleznete v ní kapitoly o grilování ryb a plodů moře, drůbeže, masa, zeleniny, salátů i dezertů. Připomenete si tradiční pochutiny a seznámíte se s méně známými přísadami pro přípravu skutečně delikátních jídel.
cestoviny: Recepty jsou obohacené barevnými ilustracemi. Základem jídel jsou čerstvé suroviny, přičemž se klade důraz nejen na chuť, ale také vzhled pokrmu. Kuchařka je průvodcem při dosažení dokonalosti v přípravě těstovinových jídel.
zemiaky: Lahodná bramborová jídla zaujmou každého, neboť nabídce plněných bramborových trojúhelníků, smažených brambor s česnekovou omáčkou či v kombinaci s masem nebo rybami odolá jen málokdo.
kurča: Recepty potěší každý mlsný jazýček a jsou vhodné pro každou příležitost bez ohledu na to, zda držíte dietu, čekáte hosty, nebo chcete něco rychle ukuchtit.
mexická kuchyňa: Nabízí kombinaci starých i nových receptů. Odrážejí vitalitu a energii mexického života. Recepty využívají čerstvých mexických přísad a vyvolávají skutečnou příchuť Mexika.
wok: Metoda přípravy jídla ve woku představuje rychlé, zdravé, a chutné vaření. Knížka obsahuje 120 receptů ze všech koutů Dálného východu. Jsou přizpůsobeny pro snadnou přípravu jídla i v evropské kuchyni.
čokoláda: Pochoutky s tmavou či bílou čokoládou se stanou součástí domácího jídelníčku, jakož i vyhledávanou pochoutkou během posezení s přáteli a známými.
Buď osobní odběr v Praze za cenu 1990 Kč, nebo zašlu přes službu balíkovna. Při koupi více knih z mé nabídky (případně i dalšího zboží) zašlu také přes službu balíkovna. Klikněte vedle na Všechny inzeráty a hodnocení uživatele.
Kniha Speciality z masa a ryb. Ve výborném stavu.
Rok vydání: 1998
Vydání: 1.
Na mém profilu najdete také další knihy a učebnice, možnost množstevní slevy.
Osobní předání Plzeň (po domluvě možno také v Berouně), případně zaslání s navýšením ceny o poštovné.