Koreni houby, vino vratane postovneho z SR
Kategorie:
Kuchařky
POnukame zachovalu knihu Koreni, Houby, Vino, ku specialitam sovietskym kuchyne,
Lidove nakladatelstvi,
Pocet stran 477
Lidove nakladatelstvi,
Pocet stran 477
Podobné inzeráty
Vaření po celý rok, velká kuchařka-75kč.
Jihočeská houbařská kuchařka-55kč
Schůzky s Lukulem-35kč
Houby v kuchyních světa-40kč
Vaříme v mikrovlnce, sešit-zdarma k obj.nad 150kč nebo za 45kč-obě knížečky
Receptář ve znamení zvěrokruhu-65kč
Zvláštní léčebné metody-35kč
Léky léčitelství a šarlatáni-40kč
Chcete být zdraví, je uvnitř dost lepená lepíky ale byla používaná málo-25kč
Nauka o seberealizaci-35kč
Dnešní byt-30kč
Rady pro domácnost-35kč
Holubinky-40kč
Víno a medicína-40kč
Kalorie se počítají-40kč
O víně-40kč
O koření-50kč
3krát 99specialit -75kč
Koření houby víno-80kč
5kusů retro sešitků-125kč všechny
Sušené ovoce-45kč
Bylinky a koření-55kč
Další kuchařky apod. také nabízím.Dvě bez desek jsou-Ovoce a zelenina po celý rok a druhá stará česká kuchařka asi Vaříme zdravě, chutně a hospodárně-Břízová-cca 500listů, ta s šedými lamino deskami je německá stará kuchařka-více fot ráda zašlu.
Německá šedá kuchařka má desky z lamina,316stran, někde lepená, chybí poslední list, někde fleky a první dvoustrana počmáraná, chybí půlka listu v rejstříku-obsahu.-zdarma k obj.více knih.
Některé jsou dosti staré s vadami, jiné novější a asi tři jsou nepoužité..Víc fot a popis zašlu.Pošt.dle váhy bal.
#vařenípocelýrok#jihočeskáhoubařskákuchařka#schůzkyslukulem#houbyvkuchyníchsvěta#naukaoseberealizaci#receptářveznamenízvěrokruhu#technikasběru#holubinky#sušenéovoce#ovíně#okoření#3x99specialit#bylinkyakoření#zvláštníléčebnémetody#kořeníhoubyvíno#kaloriesepočítají
Nejchutnější klasika i speciality na 152 způsobů. Nová kniha od autora 43 úspěšných kuchařek! Houby patří odnepaměti do české kuchyně. A česká kuchyně prostě letí. Vracíme se ke klasické české kuchyni a s gustem ochutnáváme jídla, která vařily naše prababičky. S překvapením pak zjišťujeme, že v jednoduchosti je krása a tedy i chuť. Pojďte ochutnat skvělou smaženici, smetanovou houbovou omáčku, babiččinu bramboračku či kulajdu nebo se nechte okouzlit chutí houbového guláše. A už jste někdy vařili pravé "kerkonošské kyselo"? Pokud nemůžete žít bez masa, tak vězte, že hovězí na houbách, hovězí roláda s houbovou nádivkou, plněné kuřátko houbami nebo skvělá sekaná s houbami vaše chuťové bu'nky jistě potěší. Hlavně nezapomeňte! Houby nejlépe chutnají čerstvé, když si je sami nasbíráte. Sbírat pro radost můžete všechny, ale JÍST JEN TY, KTERÉ OPRAVDU ZNÁTE!
Vydáno: 2012, Československý spisovatel
Počet stran: 137
Jazyk vydání: český
Ilustrace/foto: Martina Velíková
Vazba knihy: měkká / brožovaná
2000 receptů tradičních i moderních, více než 500 překrásných fotografií.
Kniha je přehledná, řazena do kapitol: Základy správné výživy (!) / Koření / Polévky, vložky a zavářky / Omáčky a majonézy / Maso / Drůbež a králík / Ryby / Zvěřina / Mléko, mléčné výrobky, vejce / Luštěniny, obiloviny / Brambory, zeleniny, houby / Saláty, chlebíčky a pomazánky / Moučníky, dorty / Cukroví / Nápoje / Dětská výživa (!) / Léčebná výživa (!) / Zmrazování potravin (!) / Vybavení domácnosti, stolování (!)
Symbolem (!) jsou označeny zvlášť důležité a praktické kapitoly, díky kterým je kniha nejen kuchařkou, ale i rádcem.
Tvrdá vazba, 500 stran. Český jazyk.
Vydalo Ottovo nakladatelství 2014.
Původní cena 699 Kč. Moje cena 500 Kč. Nečtená.
Nabízím nevyužité knihy zajímavá pomoc v kuchyni. např. Fondue, zeleninové mísy, pohoštění, houby v kuchyni. ryby v kuchyni, koření a další. 200 Kč + případné poštovné
Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 671 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění.
Formát A5, 752 stran, pevná šitá vazba.
ISBN 978-80-86659-68-8, 2. vydání, 2023.
Vydalo nakladatelství OSSIS v Táboře.
Masné výrobky jsou v knize uspořádány do skupin podle Vyhlášky č. 69/2016 Sb., zachoval jsem ale i rozdělení do podskupin podle zažitých uzenářských zvyklostí, byť je stávající legislativa již nerozlišuje.
V každé receptuře je napsáno dávkování základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a přísad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (metry, kusy, litry) jsou konkrétně označeny. Pokud u základních surovin není předepsán žádný způsob jejich úpravy před mícháním díla, zpracovává se čerstvé vychlazené maso. Ostatní doporučené úpravy surovin – předsolení, spaření, ztužení, vaření, nasolení, zmrazení a pod. – jsou zmíněny v receptuře. Koření se do díla přidává obvykle mleté. Použití celého či drceného koření je v recepturách zdůrazněno. Technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků, jejich formulace předpokládají alespoň základní znalosti uzenářské terminologie, předúpravy surovin, míchání díla, jeho plnění do obalů a tepelného opracování masných výrobků. Pro amatérské uzenáře a experimentátory jsem doplnil stručný úvod do masné výroby. Pokud si nevíte rady s výpočty navážek pro zamýšlené množství výrobků, nalistujte kapitolu „Přepočty receptur“. Vyhledávání výrobků v knize Vám kromě obsahu usnadní i rejstříky.
Magdalena Dobromila Rettigová - Domácí kuchařka, ODEON 1986 - 200,-
Magdalena Wagnerová - Vánoční kuchyně, PLOT 2004 - 30,-
Alena Doležalová - Kuchařka – Toasty, topinky a topinkoví pomazánky, Dona 2002 - 21,-
Zdeněk Roubínek - Kuchařka – nové pomazánky, DONA 1998 - 21,-
Kuchařské recepty vypsané z krásné literatury, ODEON 1989
Cukrářské speciality, MERKUR 1968 -
Pochoutky z brambor, AVICENUM 1982 - 30,-
Dagmar Lánská - Koření pro každé vaření, Práce 1975 - 21,-
Dagmar Lánská - Vitamíny z domova i zdaleka, Práce 1982 - 15,-
Zdena Márová - Dobrou chuť v roce 1981, Merkur 1980 - 30,-
Růžena Murgová - Hospodyňkám od A do Z, Obzor 1990 - 45,-
Zdeněk Roubínek - Kuchařka nové pomazánky, DONA 1998 - 24,-
Jana Horecká - Jídla z drůbeže, Kn.centrum 1998 - 21,-
Eugenie Dušková - Nechval den před večeří, LAGUNA 1996 - 30,- NOVÁ
Ivanka Abrahamová - Pomazánky + Saláty doma i na chalupě, Vyšehrad 1999 - 24,-
Jana Horecká, Dušan Tichý - Velká barevná obrazová kuchařka, SNP 1991 - 45,- NOVÁ
Juliana A. Fialová a a kolektiv - Mezinárodní kuchařka, AVICENUM 1980 - 45,-
Miloslav Nosovský - Koření-kouzlo ve vaší kuchyni, VPK 1996 - 12,- NOVÁ
Hermann Bareiss - Tipy a triky jak se co jí, IKAR 1999 - 45,-
Zdeněk Žáček - Zajímavě o kávě, čaji a kakau, Vydavatelství obchodu 1962 - 33,-
Zdeněk Pohlreich - Už dost, šéfe!, Closer Publishing 2012 - 450,- JAKO NOVÁ
Ljubomir Petrov - Bulharská národná kuchyňa, Príroda 1988 - 50,- JAKO NOVÁ