KOMBUCHA - čajová houba
Kategorie:
Zdraví a krása
Prodám čajovou houbu kombuchu + návod, s pomocí ní si vyrobíte nápoj doma sami. Cena houby vč. matečného nálevu je 50 Kč.
Má mnoho pozitívních účinků. Je prospěšná pro lidský organizmus- obsahuje spoustu enzymů, vitamínů, minerálních látek, kvasiniek a bakterií, obsažených v kombuchové kultuře, bez jakýchkoliv nežádoucích vedlejších účinků.
předání - Holešov a okolí (Brno)
Má mnoho pozitívních účinků. Je prospěšná pro lidský organizmus- obsahuje spoustu enzymů, vitamínů, minerálních látek, kvasiniek a bakterií, obsažených v kombuchové kultuře, bez jakýchkoliv nežádoucích vedlejších účinků.
předání - Holešov a okolí (Brno)
Podobné inzeráty
Prodám čajovou houbu kombuchu za 100 Kč za kus + 80 Kč poštovné. Taktéž nabízím tibetskou kefírovou houbu za 100 Kč za porci + 70 Kč poštovné. Při odběru obou hub je cena 200 Kč + 80 Kč poštovné. Vše posílám doporučeně. Možný i osobní odběr v Karlových Varech. Tento inzerát je stále aktuální. Více informací o obou houbách na mých stránkách: V případě zájmu pište, prosím, na e-mail: kombucha.kefir@
Dobrý den,
Nabízím kombuchy k výrobě nápoje, který má mnoho prospěšných účinků na organismus.
Všechny kombuchy jsou dostatečně silné, vždy minimálně 5 mm, ale obvykle více, samozřejmostí ke kombuchám je nálev do začátku při osobním předání nebo poštovném ne obyčejně.
Osobní předání s nálevem v Modřanech zdarma,
předání na Smíchovském nádraží, Kačerově, Podolí, Výtoni + 50,-
Obyčejně 1 velká kombucha 50,- v protinárazové obálce
přes balíkovnu za 85,- mohu zaslat
i nálev a zásilka bude ve větším bezpečí
zásilkovna 90,- doručení trvá to déle
odesílám nejpozději ve středu nebo až další týden, aby zásilka nebyla zbytečně na poště
Na dobírku nezasílám !!
Případně kontaktujte telefonicky mezi 10:00 a 21:00
Podrobný vlastní návod na výrobu nápoje mohu zaslat na email (kupujícím).
Kombucha je houbovitá rosolovitá hmota, která žije v oslazeném čaji, nejlépe sypaném černém neovoněném čaji- Cejlon, Pu Erh, Assam apod. a díky cukru vytváří kyseliny a kvasinky zdraví prospěšné.
Doporučená dávka denně 1 až 3 sklenice
Stručný návod na přípravu:
Do čisté sklenice větších rozměrů (3 litry a více) slejeme černý čaj oslazený převařeným cukrem (cca 80-100g na litr) o teplotě ne více než 30 stupńů a přidáme 1/10 už hotového kombuchového nápoje. Kombuchu vložíme vrchní částí (ta bez pórů/hladší/světlejší)) nahoru a sklenici přikryjeme látkovým kapesníkem a zagumičkujeme. Necháme v prostorách, kde se nekouří a je přístup vzduchu a teplota 20-28 stupňů. Po 10-14ti dnech sléváme do čistých pet lahví nebo sklenic a nápoj pak skladujeme v lednici, kde vydrží nějakou dobu, ale stále pracuje a zkyseluje se, nutno také upouštět nahromaděný vzduch z lahví.
Vyvarujte se kontaktu s kovem !
účinky mimo jiné
- zlepšuje činnost ledvin a jater
- detoxikuje organismus
- povzbuzuje látkovou výměnu
- zahání žízeň
- zlepšuje kožní choroby
- povzbuzuje mozkovou činnost
- zlepšuje trávení
- odkyseluje
- působí proti rakovinotvorně
- zpomaluje stárnutí
- přírodní antibiotikum
- zlepšuje stav vaziva a podporuje tvorbu kloubního mazu
- zlepšuje stav a funkci prostaty
- zlepšuje erekci
- regeneruje nervovou soustavu
a další
Prodám násadu kombuchy - čajová houba.
Kaplice a okolí
Možno i přes zásilkovnu + 79 Kč
Kombucha je díky fermentaci zdrojem probiotik vyrovnávajících střevní mikroflóru a zlepšujících trávení. Dále obsahuje antioxidanty chránící naše tělo před poškozením volnými radikály. Škodlivé mikroorganismy dokáže v našem těle zahubit kyselina octová, která v kombuše vzniká fermentací.
TIBETSKÁ HOUBA/KEFIRKA Tibetská houba:30 Toto množství stačí na denní dávku -3 dcl mléka. Do 24 hodin v pokojové místnosti máte 3 dcl zdravého-přírodního kefíru!!! Za 17 dní denního používání, vám houba naroste na dvojnásobek svého objemu. A tak to jde dál.
Daruji, rychle se množí. Je zadarmo, ale pokud přesto budete něco chtít vzít s sebou, pak třeba ovoce, zeleninu :)
Tibetská (kefírová) houba (kefírová zrna) je společenství bakterií a mléčných a octových kvasinek (mikroorganismy se živí zejména mléčnou laktózou) které vzhledově připomíná houbu krémové barvy nebo růžičky květáku, je původem z Kavkazu a Tibetu. Tibetská houba a její účinky jsou známé nejméně 5000 roků a používá se podobně jako kvásek. Tibetská houba je zdrojem laktobakterií, lehce stavitelných bílkovin, tuků,vitamínů (A, D a E), minerálů (zinek, železo, selen, měď a molybden). V případě tibetské houby se nejedná o houbu, ale pouze o seskupení unikátních mikroorganismů, které se živí mléčnou laktózou, vzhledově připomínajících malé bílé „květáčky“.
více např. zde: