Kefírová kultura na výrobu domácího kefíru
Kategorie:
Zdraví a krása
Kefírová kultura na výrobu domácího kefíru.
Je to jednoduché, do půllitrové sklenice s kravským mlékem za pokojové teploty přidáme kefírovou kulturu (vypadá jako květák) a necháme pracovat 24 hodin (případně trochu déle nebo méně podle poměru mléka vůči velikosti kefírové kultury a taky teplotě v pokoji). Až je hotovo (foto 3) tak scedíme přes sítko a máme kefírové mléko a můžeme začít znovu.
Fotky jsou jen ilustrační. Ještě nabízím násadu na kombůču (tzv. matku kombůču). Koukněte na ostatní moje inzeráty.
Předání v Praze. Případně v Žatci.
Za stejnou cenu nabízím ještě mateční kulturu kombůčy.
Nebo nabídněte na oplátku nějaký jiný přírodní produkt, třeba syřidlo nebo nějaký doplněk stravy v pilulkách.
Lze poslat i poštou po platbě předem.
Je to jednoduché, do půllitrové sklenice s kravským mlékem za pokojové teploty přidáme kefírovou kulturu (vypadá jako květák) a necháme pracovat 24 hodin (případně trochu déle nebo méně podle poměru mléka vůči velikosti kefírové kultury a taky teplotě v pokoji). Až je hotovo (foto 3) tak scedíme přes sítko a máme kefírové mléko a můžeme začít znovu.
Fotky jsou jen ilustrační. Ještě nabízím násadu na kombůču (tzv. matku kombůču). Koukněte na ostatní moje inzeráty.
Předání v Praze. Případně v Žatci.
Za stejnou cenu nabízím ještě mateční kulturu kombůčy.
Nebo nabídněte na oplátku nějaký jiný přírodní produkt, třeba syřidlo nebo nějaký doplněk stravy v pilulkách.
Lze poslat i poštou po platbě předem.
Podobné inzeráty
Tibetská kefírová houba - 6.1. - 07:07
Tibetská kefírová houba Nabízím tibetskou houbu, množství na přípravu 0,5 l nápoje. Osobní převzetí
Daruji, rychle se množí. Je zadarmo, ale pokud přesto budete něco chtít vzít s sebou, pak třeba ovoce, zeleninu :)
Tibetská (kefírová) houba (kefírová zrna) je společenství bakterií a mléčných a octových kvasinek (mikroorganismy se živí zejména mléčnou laktózou) které vzhledově připomíná houbu krémové barvy nebo růžičky květáku, je původem z Kavkazu a Tibetu. Tibetská houba a její účinky jsou známé nejméně 5000 roků a používá se podobně jako kvásek. Tibetská houba je zdrojem laktobakterií, lehce stavitelných bílkovin, tuků,vitamínů (A, D a E), minerálů (zinek, železo, selen, měď a molybden). V případě tibetské houby se nejedná o houbu, ale pouze o seskupení unikátních mikroorganismů, které se živí mléčnou laktózou, vzhledově připomínajících malé bílé „květáčky“.
více např. zde:
Zdraví velmi prospěšná tibetská houba na výrobu domácího kefíru. Dávka pro jednu osobu je jedna polévková lžíce z toho výsledné min.1/2 L. Nenáročná příprava. Odběr Brno Komín nebo při 3 a více dávkách zasilkovnou.
množství 1PL...odkyseluje organismus, působí pozitivně na trávicí soustavu, posiluje imunitní systém ...příznivě účinkuje na srdce, krevní tlak, cholesterol, při nemocech ledvin, sleziny, žlučníku, slinivky či jater...je cenným zdrojem vitamínu B12 a kyseliny listové.
Preferuji osobní předání (Otavožaty)...v případě zaslání je poštovné + balné 100,-