inzerce, prodej, prodám, bazar

JAR. BEZDĚK - VÝROBA UZENIN, SPECIALIT A KONSERV

Kategorie: Kuchařky

Formát A5, 160 stran, brožovaná vazba.
5. vydání, 2018. Nová kniha.
Vydalo nakladatelství OSSIS Tábor

Jaroslav Bezděk (1903-1985) do své knihy zahrnul 170 receptur masných výrobků všech sortimentních skupin – drobných výrobků, salámů, klobás, trvanlivých salámů, vařených výrobků, paštik, huspenin, konzerv i salátů. Kromě receptur obsahuje Bezděkova kniha i množství rad, postupů a návodů pro uzenářskou výrobu. První vydání vyšlo již před válkou, druhé - rozšířené - krátce po ní v roce 1945. Nové vydání knihy nepochybně osloví i současné producenty masných výrobků, profesionální i amatérské uzenáře a milovníky výrobků z masa. Osloví je nejen jako důkaz vyspělosti české předválečné masné výroby, ale též jako zdroj inspirace a poučení, z jakých kořenů vzešla stávající uzenářská výroba. S knihou se vrátí do dob, kdy se masné výrobky ještě vyráběly z masa a kdy jedinými používanými přísadami byly voda, sůl, sanytr, koření, žemle a strouhanka.
JAR. BEZDĚK - VÝROBA UZENIN, SPECIALIT A KONSERV
Podobné inzeráty
Kuchařské knihy 3.sada.
Prodám kuchařské knihy: Menu lásky aneb Kuchyně plná lásky 30,-, Levně a chutně vaříme s Novou 30,-, Vaříme s moderní technikou, Pokrmy z mletého masa, Závitky, záviny, rolády 20/kus, Variace na kuchyně Orientu, Připravujeme pohoštění, Drůbež a drúbeží pochoutky, Rychlé pokrmy 15/kus, Rybářská kuchařka 20,-, Kuchařské švindly aneb co čím jak nahradit 40,-, Kuchařka - Králík na 250 způsobů - 30,-, Šunka, salámy & spol. lexikon : uzeniny, delikatesy z masa, recepty 50,-, Moderní kuchyně 40,-, Labužník Hitchcock filmová kuchařka mistra hrůzy 30,-, Saláty z celého světa 20,-, Jak používat koření 20,-, Moučníky bez mouky 10,-, Sada 13 kuchařských knih z edice 100 a 1: chutných salátů, specialit z masa, zvěřinových jídel, domácích večeří, krajových jídel, vaříme pod parou, jídel z mletého masa, chalupářských pochoutek, zeleninových jídel, chalupářských pochoutek, Sto receptů z ryb a plodů moře, Sto receptů thajské kuchyně, Sto receptů s pivem a vínem. Cena spolu 130,-.
Kuchařská kniha - Pečení po celý rok - NOVÁ
Ovocné a smetanové dorty, cukroví, sladkosti, koláče, celozrnné a slané pečivo, chléb a housky ... Tato kniha nabízí spoustu receptů pro labužníky i znalce. Přes 500 bohatě ilustrovaných receptů ve 13 kapitolách Tipy na moučníky pro slavnostní příležitosti Tradiční sladkosti nenáročné na čas pro pohoštění Vašich blízkých Rady a nápady, které zaručují úspěch při přípravě dezertů Výběr specialit na cestu do království dezertů
11 kuchařek pro milovníky vaření
Mezinárodní kuchařka, Maďarská k., Francouzská k., Co chutná v Evropě, Recepty starej mamy, Varíme deťom, 100+1 specialit z masa, 100+1 jídel z hub a na houbách, ryby v kuchyni, sýry v kuchyni, saláty, ostatní z obrázku prodáno
Velká japonská kuchařka
Perfektni stav. Velká japonská kuchařka přináší originální recepty od předních japonských kuchařů. Seznámí nás s nejoblíbenějšími recepty této asijské kuchyně a naučí nás jejich přípravu krok za krokem. Kromě oblíbených sushi receptů přináší i řadu dalších specialit. Dozvíme se také, jak připravovat ryby, rýži, zeleninu - jaké používat kuchyňské náčiní a mnoho dalších důležitých rad a informací. Doprava: Osobni predani Chrudim: Zdarma Zasilkovna: Dle aktualnich cen Platba: Hotove nebo prevodem na ucet Na dobirku nezasilam
Starší kuchařky
Prodám starší kuchařky, i jednotlivě. 1) Velká obrázková kuchařka 2) Kniha kuchařských předpisů, Králík 3) Pestrý jídelníček po celý rok 4) Mezinárodní kuchařka, Hádej, kdo přijde na večeři 5) Sýry v kuchyni, Jíme pro zdraví 6) 3 x 99 specialit sovětské kuchyně 7) Muž v zástěře 8) Teolé zeleninové večeře, Rady - staročeský receptář v moderní kuchyni 9)Vaříme zdravě, chutně a hospodárně 10) Pochoutky z brambor
J. ACHRER - UČEBNÁ KNIHA UZENÁŘSTVÍ A ŘEZNICTVÍ
Nová kniha. Formát A5, 168 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, v roce 2014 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor. Kniha, poprvé a naposledy vydaná v roce 1890, je nejstarším známým souborem uzenářských receptur, který v Čechách vyšel tiskem. Autor (*17. 12. 1845 – †4. 11. 1911), pocházející z řeznicko-uzenářského rodu z Moravských Budějovic, v díle uvádí více než 150 receptů nejrůznějších a nejoblíbenějších uzenin, knaků, chrupáků, klobás, salámů, pečení, jaterniček, jelit, závinů, šunek, rosolů atd., vyráběných v uzenářských dílnách koncem 19. století nejen v Čechách, ale také v Německu, Rakousku, Francii a Itálii. Neopomíjí ani rady, jak připravit suroviny k výrobě, jakým způsobem zboží tepelně opracovat, jak nejlépe zbudovat udírnu a chladírnu i kterak dbát o zdravotní nezávadnost výrobků.