inzerce, prodej, prodám, bazar

Historické perníkovky včetně betlému - andělíčci... 3 archy

Kategorie: Ostatní

Nabízím nový tisk - 3 archy - formátu 483 x 330 mm, 250 g.

(Na prvním obrázku jsou dva archy vyfocené nad sebou.)

Zásilkovna na pobočku + 88 Kč.

Podkladem pro tento tisk byly staré tištěné obrázky, které se používaly ke zdobení perníku. Lepily se bílkem. Okraje se případně zazdobily. Původní obrázky byly tlačené a vysekané. Držely při sobě jen na malém proužku papíru, který při použití stačilo roztrhnout. Zde jsou však obrázky bez výseku a vytlačení. (Určeno pro dekoraci a sběratelské účely, nikoliv ke konzumaci.) Soubor obsahuje velkou perníkovku betlému, Svatou Rodinu, andělíčky a další i nevánoční motivy.

Další betlémy naleznete na:
Historické perníkovky včetně betlému - andělíčci... 3 archy
Podobné inzeráty
Historický vystřihovací papírový betlém č. 11
Kvalitní sběratelský malonákladový tisk. V aukci je výtisk - 2 archy - formátu 483 x 330 mm, 250 g. Sledujte mé další vystavené inzeráty s betlémy! Zásilkovna na pobočku + 88 Kč. K původnímu betlému, který se stal podkladem pro vydání tohoto tisku: Podkladem pro vydání archů se stal starý dřevěný barvený betlém ze soukromé sbírky, který pochází z pohraničí, stáří betlému cca 70 let. Sestava obsahuje tři desítky figur, 9 ovcí a 2 psy. Mezi figurami jsou započítané i dvě skupiny andělů, z nichž jedni nesou nápis: Narodil se lidu spasitel. Další zajímavou figurou je ležící pastýř, před nímž se zjevil anděl s píšťalou. Kůň, velbloud i slon mají každý vlastní doprovod. Přibližná výška stojící lidské figurky - do 7 cm. Vzadu na skalách se nachází figurky výrazně menší. Některé z postav (4 andělé a jedna skupina andílků) jsou prací patrně jiného autora. V roce 2013 byly figurky umístěny do nové dřevěné skříňky, ve které je vytvořen terén a skály. Další betlémy naleznete na:
Ústeckoorlický betlém
Ze své sbírky vystřihovacích betlémů prodám vystřihovánku betlému - Ústeckoorlický betlém - Josef Procházka, počet listů 2, o rozměrech 43 x 31 cm.
Papírový betlém z Novopacka - kresby řezbáře Antonía Šíra
Výtisk obsahuje 6 archů - formátu 483 x 330 mm, 250 g. Nové, prodejní cena 300 Kč! Vhodné pro děti na vybarvení (např. akvarelové pastelky...) Sledujte mé další inzeráty s betlémy! K historii betlému: Antonín Šír - rodák z Levínské Olešnice (* 1906, + 1973). Věnoval se především tvorbě dřevěných vyřezávaných betlémů. Z jeho pozůstalosti se dochoval i šešit s kresbami a náčrty figurek. Některé z nich jsou jistě jeho nápadem, další byly bezpochyby inspirovnány předlohou. Tento takřka kompletní betlémový soubor z kreseb a náčrtů byl doplněn o chybějící kresby: ovce, oslík s volkem, palmy a stájku, které jsou dotvořeny dodatečně podle skutečné dřevořezby Ant. Šíra. Černobílé provedení kresby je vhodné pro další libovolné barevné dotvoření dle vlastní fantazie. Zásilkovna na pobočku + 88 Kč.
Historický vystřihovací papírový betlém z Turnova
Kvalitní sběratelský malonákladový tisk. Nové. V aukci je výtisk - 2 archy - formátu 483 x 330 mm, 250 g. Zásilkovna na pobočku + 88 Kč. K původnímu betlému, který se stal podkladem pro vydání tohoto tisku najdete text na 4. obrázku - letáku. Další betlémy naleznete na:
Malířské archy v deskách
Staré nemecké malířské archy v deskách, nekompletní ca 7ks
Prodej nájemního domu, 456 m², Mladá Boleslav, ul. Železná
Exkluzivně Vám nabízíme prodej komerčního objektu v historické části města Mladá Boleslav. V přízemí domu se nachází obchodní prostory využívané do současné doby jako stylová restaurace s vlastní kanceláří 206 m2. V podzemí domu je umístěno několikapatrové historické sklepení. V prvním a druhém nadzemním podlaží jsou velmi citlivě zrekonstruovány čtyři bytové jednotky, 2.NP 2+1 75 m2 a 1+kk 35 m2 a ve 3.NP 2+1 68 m2 a 2+kk 63 m2. K dalšímu rozvoji tohoto komerčního objektu je možné využít vedlejší stavbu, která je určena k rekonstrukci a navazující plochu zahrady. Tento nabízený objekt vykazuje výjimečnou komerční příležitost, zejména k jedinečnosti své polohy v centru nejstarší historické části Mladé Boleslavi s velkým pohybem osob v okolí. Bonusem je i možnost parkování v přilehlém podzemním parkovacím domu. Pro více informací se neváhejte obrátit na makléře, který Vás zároveň nemovitostí provede v rámci prohlídkového dne. Velice zajímavá investice v historické části města. Lokalita: Železná, Mladá Boleslav V případě více zájemců může RK využít pro výběr kupujícího formu aukce. Evidenční číslo: 802816 Energetická náročnost : Třída G - Mimořádně nehospodárná