inzerce, prodej, prodám, bazar

Cesty za hity, Osudy 40 písní z dějin rocku ..

Kategorie: Hobby, odborné knihy


Cesty za hity, Osudy 40 písní z dějin rocku ...


Cena: 100 Kč
Cesty za hity, Osudy 40 písní z dějin rocku a populární hudby včetně 5 bonusů z Česka
Císař, Jaroslav - 2007 - 304 str.
1. vydání. (J. Henrix, Animals, Frijid Pink, Rolling Stones, John Lennon, Mungo Jerry, Doors, Smokie, Little Eva, Grand Funk, Nazareth, Beatles, Elvis Presley, Bee Gees, P. Hammel a Prúdy, Marta Kubišová, Pink Floyd, G. Harrison, Stem, H. a P. Ulrychovi, R. Orbison, ABBA, S. McKenzie, Deep Purple, Simon & Garfunkel, Rubettes, K. Kahovec a Flamengo, Little Richard, Righteous Brothers, Synkopy 61, Shocking BLue, Bananarama, B. Haley & His Comets, P. Sarstedt, Václav Neckář, P. Seeger, M. Dietrichová, Christie, Tremeloes, Olympic)
Stav: výborný, kupující platí knihu, balné a poštovné (100+70)
Cesty za hity, Osudy 40 písní z dějin rocku ..
Podobné inzeráty
Historie - dokumenta, fakta, svědectví
Paměti Stalinovy dcery - Světlana Allilujevová se narodila roku 1926 a mládí strávila ve zdech Kremlu ve stínu svého otce, tehdejšího neomezeného vládce Sovětského svazu Josifa Stalina. O 85 let později zemřela v Americe jako osamělá stará žena jménem Lana Petersová. Jaké byly osudy této ženy, se pokusila vylíčit historička Rosemary Sullivenová, která svou knihu připravila na základě studia archivů FBI, CIA i ruských státních archivů a především v úzké spolupráci s její dcerou Olgou. Kniha směla být vydána až po Světlanině smrti. Nevyhnuly se jí těžké ztráty. Přišla téměř o všechny, které milovala, včetně matky, která spáchala sebevraždu, strýců a tet, pohlcených tragédií politických procesů, a milence, který byl poslán na Sibiř. Plný rozsah otcových zločinů však poznala až po jeho smrti. V roce 1967 utekla do USA a za sebou nechala dvě děti. Ale ani její nový život nebyl šťastný, stále zůstávala vězněm svého původu a jen málokdy našla přátele, kteří by v ní viděli jen Světlanu, a ne Stalinovu dceru. Kniha je jako nová, bez vad Cena 150,- Soukromý život Josefa Stalina. Kniha je v dobrém stavu Cena 50,- Kniha Rusko a jeho místo ve světě - Při vzpomínkách na Velkou vlasteneckou válku se v posledních letech stávají téměř běžnými tvrzení, z nichž vyplývá, že tuto válku jako by zavinil SSSR, a jeho vítězství v ní by proto mělo být chápáno spíše jako porážka. Lze tedy nabýt dojmu, že tato válka byla nedena nikoli za právo národů na samotnou existenci, za jejich přežití v toku světových dějin, ale spíše za americkou demokracii. Na takovou cynickou tezi nyní často narážíme v zápaních médiích.top stav cena 160,- Kniha Neznámí hrdinové O české statečnosti - Příběhy obyčejných lidí, kteří se dostali do konfliktu s totalitní mocí, ať již nacistickou či komunistickou, jsou mnohdy napínavější než kdejaký thriller. Některé pohnuté osudy těchto neznámých nebo zapomenutých hrdinů 20. století znáte z cyklu České televize „Neznámí hrdinové“, jiné, teprve nedávno objevené portréty, jsou však poprvé publikovány právě v této knize! Dobrý stav, cena 180,- Kniha Gazprom: Ruská zbraň Gazprom je najväčší svetový producent zemného plynu. Firma má v Rusku postavenie štátu v štáte: okrem plynovodov vlastní aj médiá, banky a letecké spoločnosti. Mnohí žurnalisti sa neodvažujú písať o Gazprome kriticky, lebo sa obávajú zastrašovania. To je tá pre Rusko tak typická samocenzúra, komentuje spoluautor knihy, nezávislý novinár Valerij Paňuškin spoločenský vplyv plynového mamuta. Keď sa Vladimír Putin stal ruským prezidentom, vymenoval svojho kamaráta Alexeja Millera za šéfa Gazpromu. Putinov dôverník Dmitrij Medvedev je predsedom predstavenstva Gazpromu a 2.3. 2008 sa má stať novým ruským prezidentom. Pri presadzovaní politických plánov Putin využíva energetickú závislosť bývalých sovietskych, ale aj západoeurópskych krajín a potrubiami takto často preteká ideológia najhrubšieho zrna.kniha je ve Slovenštině cena 290,- top stav
Historie 2/5
Prodám tyto knihy: - Kratochvilné čtení ze starodávných kronik a historií (1969) - 50 Kč - Josef Macek: Husitské revoluční hnutí (1952) - 30 Kč - Jan Durdík: Husitské vojenství (1953) - 50 Kč - F. Šimek: Staré letopisy české z rukopisu Křížovnického (1959) - 200 Kč - Ivanov Miroslav: Záhada rukopisu Královedvorského (1970) - 45 Kč - Jan Galandauer, Miroslav Honzík: Osud trůnu habsburského (1986) - 50 Kč - Stanislav Gryc: Paměť domů – Stavební vývoj významných domů v Horšovském Týně a osudy jejich obyvatel (2005) - 100 Kč - Dagmar Steinová: Komuna neboli Obec pařížská roku 1871 (1971) - 70 Kč - Miroslav Ivanov: Záhada rukopisu Královedvorského (1970) - 45 Kč - Jindřich Růžička: O Drasařovi a poličských buditelích (1966) - 145 Kč - Jaroslav Kramařík: Kozina a Lomikar v chodské lidové tradici (1972) - 80 Kč - Josef Macek: Přehled Československých dějin díl I do roku 1848 (1958) - 120 Kč - Ladislav Ulčák: Přehled Československých dějin díl II 1848-1918 (1958) - 120 Kč - Prof. PhDr. Stanislava Kučerová: Českoslovenství – středoevropanství – evropanství (1998) - 90 Kč - František Běhounek: Kniha robinzonů (1984) - 90 Kč - Miroslav Honzík: Praha 1921 (1981) - 60 Kč - Antonín Matějček: Národ sobě – Národní divadlo a jeho umělecké poklady (1940) - 150 Kč - Miloš V. Kratochvíl: Národ sobě (1984) - 50 Kč Na vyžádání pošlu více foto. Nejlépe osobní předání v Olomouci, Brně a Ostravě, jinak možno zastat poštou či přes zásilkovnu.
Záhady českých dějin
od nakladatele Reader’s Digest, počet stran 576. Obsáhlá a výpravná publikace popisuje dramatické kapitoly z českých dějin, desítky mimořádných událostí, devadesát strhujících příběhů v devíti tématických oddílech. Stovky zajímavých fotografií. Od dávných dějin, přes vraždu posledního Přemyslovce, zradu Karla Sabiny, záhadu Číhošťského zázraku, až po 17. listopad 1989.Kniha je zcela nová, v bezvadném stavu. Možno předat v Praze nebo zaslat Českou poštou. Cena 300 Kč.
Miloslav Pajer - Ve stínu slávy
V ponuke mam množstvo zaujímavých kníh, pozrite si aj moje ostatné inzeráty Predám knihu - Miloslav Pajer - Ve stínu slávy Rok vydania - 1992 Vydavateľstvo - Svět křídel Stav - vo výbornom stave Tvrdá väzba, 480 strán Jazyk - český Cena - 206 Kč - nova cena - 180 Kč Platba - cez dobierku alebo cez účet - nechám to na vás Kontakt cez email Ďakujem Bojový výcvik čs. letců, příslušníků bombardovacích a dopravních jednotek RAF, ve Velké Británii v letech 1940 až 1946V této knize se poprvé dočtete o bojovém výcviku čs. letců - příslušníků bombardovacího a později i dopravního letectva, před jejich bezprostředním nasazením do bojových akcí.Souhrnným způsobem zachycuje čtivou formou prostředí, podmínky i osudy našich letců u jednotek bojového výcviku ve Velké Británii, v Kanadě a na Bahamských ostrovech i poválečnou problematiku přezbrojení 311. čs. bombardovací perutě v mírových podmínkách. Zachycuje osudy mnoha dnes již zapomenutých lidí, kteří se svým podílem také zasloužili o svobodu a mír i když v době války zahynuli ve službě, která je na boj s nenáviděným nepřítelem teprve připravovala.Autor se opírá především o poznatky získané z dosud nezveřejněných materiálů vojenského historického archivu i dalších dokumentů letců, přímých účastníků protifašistického odboje. Široká přílohová část pomáhá k osvětlení sledované problematiky s ní související. Čtenáře jistě potěší téměř tři sta fotografií, převážně dosud nepublikovaných.
Knihy - noty, texty písní
Prodám staré knihy, které obsahují noty a texty písní. Levně.
Mikoláš Aleš-Věnec národních písní z r. 1951
Vázaná s přebalem, dobrý stav, aktuální foto! Úvod. stať M. Míčka o společ. prostředí, v němž vznikalo dílo Alšovo, o jeho zneuznávání měšť. společností let osmdesátých a devadesátých a charakteristika čtyř ilustračních cyklických skladeb Alšových, podložených texty lidových písní (Sirotek, Bude vojna, Synek zachovalý, Nalezená sestra), které tu byly pořadateli shrnuty do kniž. souboru, který tvoří jakýsi doplněk Alšova Špalíčku. - V doslovu pojednal Em. Svoboda o historii vzniku, vydání a inspiračních zdrojích uvedených il. cyklů