Český kuchařský lexikon 1939
Kategorie:
Kuchařky
Raritní kuchařský lexikon z roku 1939 v top stavu. Legendární lexikon Josefa Bittermanna. Třetí vydání z roku 39 v absolutně neporušeném stavu. Rarita pro sběratele kulinářských knih za super cenu.
Podobné inzeráty
J.F.Zatloukalová - Snídaně u Florentýny- 350Kč
Velká diabetická kuchařka -200Kč.
Kuchařka nové dělené stravy -200Kč.
365 nízkosacharidových receptů - 300Kč.
Deborah Gray - Velká kniha o pečení 200Kč.
J.Bittermann- Velký český kuchařský lexikon- 500Kč
Prodám kuchařské knihy:
Menu lásky aneb Kuchyně plná lásky 30,-,
Levně a chutně vaříme s Novou 30,-,
Vaříme s moderní technikou, Pokrmy z mletého masa, Závitky, záviny, rolády 20/kus,
Variace na kuchyně Orientu, Připravujeme pohoštění, Drůbež a drúbeží pochoutky, Rychlé pokrmy 15/kus,
Rybářská kuchařka 20,-,
Kuchařské švindly aneb co čím jak nahradit 40,-,
Kuchařka - Králík na 250 způsobů - 30,-,
Šunka, salámy & spol. lexikon : uzeniny, delikatesy z masa, recepty 50,-,
Moderní kuchyně 40,-,
Labužník Hitchcock filmová kuchařka mistra hrůzy 30,-,
Saláty z celého světa 20,-,
Jak používat koření 20,-,
Moučníky bez mouky 10,-,
Sada 13 kuchařských knih z edice 100 a 1:
chutných salátů,
specialit z masa,
zvěřinových jídel,
domácích večeří,
krajových jídel,
vaříme pod parou,
jídel z mletého masa,
chalupářských pochoutek,
zeleninových jídel,
chalupářských pochoutek,
Sto receptů z ryb a plodů moře,
Sto receptů thajské kuchyně,
Sto receptů s pivem a vínem. Cena spolu 130,-.
Minutky a rychlá jídla, 50 Kč,
Velká kniha o grilování, 150 Kč,
Grilujeme, 150 Kč,
Grilování po česku, 100 Kč,
Velká kniha o grilování, 120 Kč,
Lexikon grilování, 100 Kč
Soubor dvou knih Josefa Tašla (1897–1967), řezníka a uzenáře z Veselí nad Moravou a odborného učitele živnostenských škol pokračovacích ve Zlíně a v Uherském Hradišti.
Nová kniha. Formát A5, 180 stran, pevná šitá vazba.
3. vydání obou knih, v roce 2019 vyšlo v nakladatelství OSSIS Tábor.
Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu přes porážení a bourání až k masné výrobě. Nauka vyšla poprvé zřejmě v roce 1936, podruhé v roce 1937 či 1938.
Nejen učňům a tovaryšům, ale i mistrům uzenářům byl určen Tašlův Receptář. Autor v něm uvedl 50 receptur charakteristických dobových masných výrobků, přičemž použil zcela unikátní grafické zpracování receptů. První vydání vyšlo v roce 1935 či 1936, druhé v roce 1939.