Austrálie? Žila a jedla jsem tam 7 let. L. Kořínková, 1999
Kategorie:
Kuchařky
Vše o emigraci v Austrálii vypráví Lenka Kořínková - Holas + několik australsko - kosmopolitních receptů. Barevné i ČB fotografie. Alpress, 500 str. Top stav.
Podobné inzeráty
Prodám kuchařky Jiřiny Bohdalové a Lenky Kořínkové. Jednotlivé tituly Bohdalové - 80 Kč (komplet 200 Kč). Kořínková - Sladkosti,
po kterých se netloustne (100 Kč).
Recepty na každý deň (slovensky)-300 Kč
nevhodný dárek nepoužívaná
Univerzálny kalendár receptov na každý deň v roku. S využívaním tejto knihy môžete začať, kedykoľvek chcete, vyše 356 plnohodnotných a chutných jedál vám umožní naplánovať si jedálny lístok na celý rok. Jedlá na všedné dni aj sviatky, rozdelenie na 4 ročné obdobia zohľadňuje výber surovín dostupných v danej sezóne s vyznačeným časom na prípravu a stupňom obtiažnosti. Počet porcií uľahčí racionálne plánovanie potrebných surovín a nutričná hodnota jedál vám pomôže dbať o líniu.
Autor: Aszkiewiczová, Ewa; Chojnacká, Romana
Rok vydání: 2006
Jazyk: Slovenština
Vazba: viazaná
Počet stran: 382
Nakladatel: Belimex
Nabízím knihu "Příběh opravdové vášně."
Kniha je nečtená, jako nová.
Možnost osobního předání v Praze nebo na Kladně, příp. zaslání Zásilkovnou.
-
BLANKA MILFAITOVÁ byla obyčejná holka: chodila do práce, která ji nebavila, žila ve vztazích, které ji nenaplňovaly, a pochybovala o tom, jestli tohle je ten skutečný život. Jednoho den si řekla, že ne. Opustila práci v kanceláři, ukončila nefunkční vztah a z velkého města se přestěhovala na Šumavu, kde začala vařit marmelády. Poctivost v práci a upřímnost k sobě samé ji posunuly o světlené roky dopředu.
Dnes je držitelkou několika ocenění za nejlepší marmeládu na světě a šťastnou matkou dcery Elišky.
Kniha Příběh opravdové vášně představuje ohlédnutí nejen za roční marmeládovou expedicí, kdy s obytným vozem projela celou Evropu a kus Afriky a vařila marmelády na nejrůznějších místech starého kontinentu, ale nabízí také příběh o hledání sebe sama. Obsáhlá publikace plná autorčiných snímků, receptů na marmelády i lokální jídla, přináší i životní příběh Blanky Milfaitové, který dokáže motivovat čtenáře k tomu, aby se pustili do toho, po čem touží ze všeho nejvíc…
Magdalena Dobromila Rettigová - Domácí kuchařka, ODEON 1986 - 200,-
Magdalena Wagnerová - Vánoční kuchyně, PLOT 2004 - 30,-
Alena Doležalová - Kuchařka – Toasty, topinky a topinkoví pomazánky, Dona 2002 - 21,-
Zdeněk Roubínek - Kuchařka – nové pomazánky, DONA 1998 - 21,-
Kuchařské recepty vypsané z krásné literatury, ODEON 1989
Cukrářské speciality, MERKUR 1968 -
Pochoutky z brambor, AVICENUM 1982 - 30,-
Dagmar Lánská - Koření pro každé vaření, Práce 1975 - 21,-
Dagmar Lánská - Vitamíny z domova i zdaleka, Práce 1982 - 15,-
Zdena Márová - Dobrou chuť v roce 1981, Merkur 1980 - 30,-
Růžena Murgová - Hospodyňkám od A do Z, Obzor 1990 - 45,-
Zdeněk Roubínek - Kuchařka nové pomazánky, DONA 1998 - 24,-
Jana Horecká - Jídla z drůbeže, Kn.centrum 1998 - 21,-
Eugenie Dušková - Nechval den před večeří, LAGUNA 1996 - 30,- NOVÁ
Ivanka Abrahamová - Pomazánky + Saláty doma i na chalupě, Vyšehrad 1999 - 24,-
Jana Horecká, Dušan Tichý - Velká barevná obrazová kuchařka, SNP 1991 - 45,- NOVÁ
Juliana A. Fialová a a kolektiv - Mezinárodní kuchařka, AVICENUM 1980 - 45,-
Miloslav Nosovský - Koření-kouzlo ve vaší kuchyni, VPK 1996 - 12,- NOVÁ
Hermann Bareiss - Tipy a triky jak se co jí, IKAR 1999 - 45,-
Zdeněk Žáček - Zajímavě o kávě, čaji a kakau, Vydavatelství obchodu 1962 - 33,-
Zdeněk Pohlreich - Už dost, šéfe!, Closer Publishing 2012 - 450,- JAKO NOVÁ
Ljubomir Petrov - Bulharská národná kuchyňa, Príroda 1988 - 50,- JAKO NOVÁ
Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 671 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění.
Formát A5, 752 stran, pevná šitá vazba.
ISBN 978-80-86659-68-8, 2. vydání, 2023.
Vydalo nakladatelství OSSIS v Táboře.
Masné výrobky jsou v knize uspořádány do skupin podle Vyhlášky č. 69/2016 Sb., zachoval jsem ale i rozdělení do podskupin podle zažitých uzenářských zvyklostí, byť je stávající legislativa již nerozlišuje.
V každé receptuře je napsáno dávkování základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a přísad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (metry, kusy, litry) jsou konkrétně označeny. Pokud u základních surovin není předepsán žádný způsob jejich úpravy před mícháním díla, zpracovává se čerstvé vychlazené maso. Ostatní doporučené úpravy surovin – předsolení, spaření, ztužení, vaření, nasolení, zmrazení a pod. – jsou zmíněny v receptuře. Koření se do díla přidává obvykle mleté. Použití celého či drceného koření je v recepturách zdůrazněno. Technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků, jejich formulace předpokládají alespoň základní znalosti uzenářské terminologie, předúpravy surovin, míchání díla, jeho plnění do obalů a tepelného opracování masných výrobků. Pro amatérské uzenáře a experimentátory jsem doplnil stručný úvod do masné výroby. Pokud si nevíte rady s výpočty navážek pro zamýšlené množství výrobků, nalistujte kapitolu „Přepočty receptur“. Vyhledávání výrobků v knize Vám kromě obsahu usnadní i rejstříky.