inzerce, prodej, prodám, bazar

1945 Nikdy nekvetly šeříky tak krásně

Kategorie: Historické romány

1945. Nikdy nekvetly šeříky tak krásně
kniha od: Jan Galandauer & Miroslav Honzík

Tato kniha si neklade za cíl podat vyčerpávající přehled a hluboky rozbor těch dalekosáhlých historických událostí, na které byl rok 1945 tak bohatý.
Její líčení začíná s údery hodin, které ohlásily příchod nového roku, končí pak 28.říjnem 1945, dnem, který vstoupil do dějin jako Den znárodnění.


Žánr: Literatura naučná, Historie
Vydáno: 1985, Svoboda
1. vydání originálu: 1985
Počet stran: 184
Jazyk vydání: český
Edice: Členská knižnice
Autor obálky: Václav Kučera
Vazba knihy: pevná / vázaná s přebalem

Osobní odběr Brno-střed-Veveří.
1945 Nikdy nekvetly šeříky tak krásně
Podobné inzeráty
Egypťan Sinuhet
Prodám knihu Egypťané Sinuhet Rok 1945
2.svetova vojna, nacisti a iné tituly. top stav - cz
Ponukam tieto tituly -Dejiny tretí ríše,Nacistické tajné služby, Hitlerova knežka, Hitlerovo Nemecko,Moabit 8085,Nemci proti Hitlerovi,Druhá svetová válka v dátech,Osudná rozhodnutí, V temných vodách,Cíl Draždany,Dunkerský zázrak,Katyn - Stalinský masakr a triumf pravdy,Tretí ríše a druhá svetová válka - lexikon nemeckého nacionálního socialismu,Nemecko v 20 století, Tretí ríše v barve,Limitovaná edicie, Mládež kolem Hitlera,Adolf Hitler,Loteria života Nicholasa Wintona,Sven Hassel - Monte Cassino,Legie prokletých, Kola hruzy,Mischling,Objevil jsem Katyn,Mossad operace Eichman,Himmler, druhí muž tretí ríše,Dablove pokušitelky,Hitler a zeny,Boje na Balkane - fakta a svedectví,Vzpomínky Hitlerove pokojske,Tajný posel Jan Karski,Ceské milenky nacistu,Boli sme spolužiaci Anny Frankovej,Arnošt Lustig, Lea z leuwardenu,Dívka z Antwerp,Fotograf z Osvietimi,Utek z Osvietimi,Na tece,- Josef Hejzlar,Mýtus Rommel,Erwin Rommel - Liška poušte,Desmond Young - Rommel, Pearl Harbor 1941, Berlín 1945, Válka v Jugoslavii 1991 - 1995,Válka v Jugoslavii - 1992 - 2001, Stav kníh výborný, čeština, knihy zasielam poštou, alebo knihy si možete prebrat aj cez víkendy osobne - Košice, Za stav a kvalitu vždy ručím!! Kontakt - telefonický, formular, na sms nereagujem!! Mám aj iné inzeráty.
Božena Němcová -  Babička-obrazy venkovského života
Prodám knihu od B. Němcové-Babička obrazy venkovského života z roku 1945. Kniha je v hodně dobrém stavu-viz. foto vazby.
Tajní spojenci Adolfa Hitlera 1933-1945 (James Pool)
Nový pohled na druhou světovou válku včetně Mnichova a východní fronty.
Vladimír Neff, Královský vozataj
Prodám knihu Vladimíra Neffa, Královský vozataj. Ilustrace Cyril Bouda Vydal Českoslovenký spisovatel Praha v roce 1975. Kniha má pevnou vazvu, je v perfektním stavu - kniha i papírový přebal. Královský vozataj je poslední svazek 5-ti dílné románové epopeje o nástupu, rozmachu a úpadku pražské buržoasie. Děj románu se odehrává od prvních dnů národní samostatnosti v roce 1918 až po květnové povstání roku 1945. V případě zájmu mě kontaktujte nejlépe emailem vera.kle@ , mohu zaslat i poštou přes balíkovnu (stejný princip doručení, vyzvednutí jako u zásilkovny), zásilkovnou nemám možnost zasílat - je potřeba aplikace a já nemám chytrý telefon .Děkuji za pochopení.
DEN D OČIMA PŘÍMÝCH ÚČASTNÍKŮ 6. ČERVNA 1944. DAVID HOWARTH-
David Howarth v knize Den D předkládá přímá svědectví amerických výsadkářů, britských inženýrů, francouzských civilistů či německých vojáků; vrací tak k životu ohromující příběh dramatických událostí ze 6. červa 1944. Kniha je jedinečným historickým svědectvím z úst mužů, kteří se stali přímými účastníky prvního dne bitvy v Normandii. Nepředkládá čtenářům pouze všeobecně známá fakta, ale celé spektrum osobních zkušeností účastníků Dne D, pokouší se vylíčit průběh bojů mezi výsadkáři a německými vojáky na normanském venkově, trýzeň těch, co se poprvé ocitli pod přímou palbou, utrpení na invazních plážích, šok německé obrany a všechen ten bitevní chaos, děs a euforii. Vzniká tak pozoruhodná mozaika, v níž se prolínají ty nejosobnější prožitky a zkušenosti s jednou z nejvýznamnějších historických událostí druhé světové války. David Howarth byl za druhé světové války válečným dopisovatelem BBC. Psát začal v roce 1951 a uznání si vydobyl například knihami We Die Alone, Trafalgar, The Voyage of the Armada a Waterloo: A Near Run Thing. Zemřel roku 1991. Žánr: Literatura naučná, Historie Vydáno: 2004, Jota Originální název: Dawn of D-Day, 2001 Překlad: Zuzana Gabajová Počet stran: 256 Jazyk vydání: český Edice: Military Autor obálky: René Senko Vazba knihy: pevná / vázaná s přebalem ISBN: 80-7-272-7 Stav velmi dobrý - zachovalá..-.-